Aprilutlysningen nu på webben: finansiering inom Antarktisforskning och IKT, utlysning om antagning till vägvisaren för forskningsinfrastrukturer

4.3.2020

Utlysningstexterna för Finlands Akademis aprilutlysning 2020 har nu lagts ut på Akademins webbplats. Akademin utlyser finansiering inom Antarktisforskning och informations- och kommunikationsteknik (IKT). För forskningsinfrastrukturprojekt öppnas en utlysning om antagning till vägvisaren för forskningsinfrastrukturer. I aprilutlysningen ingår även en fortsatt utlysning för konsortier som finansierats inom akademiprogrammet Forskning för hälsan.

Ansökningstiden är 1.–29.4.2020.Vägvisarutlysningen för nationella forskningsinfrastrukturer stänger den 27 maj.

Finlands Akademi riktar finansiering till Antarktisforskning. Finansieringen syftar till att ta fram internationellt viktiga nya initiativ inom forskningen.

Inom ramen för forsknings-, utvecklings- och innovationsprogrammet ICT 2023 öppnas två temautlysningar: IKT-teknik för den digitala omvälvningen inom industrin och Nya IKT-lösningar för rymdsektorn och branscher som utnyttjar rymddata.

Vägvisarutlysningen för nationella forskningsinfrastrukturer är en utlysning om antagning till vägvisaren. Ingen finansiering utlyses. Den slutliga utlysningstexten för vägvisarutlysningen publiceras i mars.

Finansiering som kan sökas i april 2020

För forskning

För forskningsmiljöer

Mer information

  • kontaktpersonerna nämns i utlysningstexten

Finlands Akademi, kommunikationen
webbinformatör Vesa Varpula
tfn 0295 335 131
fornamn.efternamn(at)aka.fi

Har du frågor eller synpunkter?