Akatemiatutkijan tehtävä 2024

15.11.2023
17.1.2024 klo 16.15
1.9.2024–31.8.2028
Käsittelyssä
  • Rahoitus nelivuotiskaudelle voi kattaa hakijan palkan, mahdollisen tutkimusryhmän palkkauskuluja ja muita tutkimuskuluja
  • Hakijana on yksittäinen tutkija. Poikkeuksellisesti talvihaussa 2024 rahoitusta voi hakea tutkija, jonka ensimmäinen tohtorintutkinnon todistus on päivätty välillä 30.9.2016–31.1.2022.

Akatemiatutkijan tehtävä on tarkoitettu urallaan nopeasti edenneiden nuoren tutkijasukupolven tutkijoiden tukemiseksi. Rahoitus tukee akatemiatutkijan tutkimustyötä siten, että hän voi pätevöityä ja edetä merkittävästi urallaan kohti vaativimpia tutkijantehtäviä sekä vakiinnuttaa asemansa kansallisessa ja kansainvälisessä tutkijayhteisössä. Akatemiatutkija tekee tieteellisesti korkeatasoista, vaikuttavaa ja tiedettä uudistavaa tutkimusta.

Akatemiatutkijan tehtävä on tarkoitettu tutkijalle, joka ei ole vielä vakinaisessa ja johtavassa tutkijantehtävässä. Johtavia tutkijatehtäviä ovat esimerkiksi professorin, apulaisprofessorin tai tutkimusjohtajan tehtävät tai muut niihin rinnastuvat tehtävät.

Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen odotetaan olevan myös tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa sekä vastuullista.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta.

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?