Suurteholaskennan kansainvälinen yhteistyö, erityisrahoitus 2023

12.4.2023
10.5.2023 klo 16.15 Suomen aikaa
enintään 5 miljoonaa euroa
1.1.2024-31.12.2026
Käsittelyssä
  • Hakijana yksittäiset tutkimusryhmät ja kahden tai useamman ryhmän muodostamat konsortiot.
  • Hakemuksessa tulee olla nimettynä vähintään yksi kansainvälinen yhteistyökumppani vähintään yhdestä hakuilmoituksessa määritellystä maasta/alueesta.
  • Rahoitusta haetaan suomalaisen tutkimusryhmän palkkakuluihin ja hankkeen muihin välittömiin tutkimuskuluihin.
  • Maksimimyöntö yksittäiselle hankkeelle on 500 000 euroa.

Rahoituksella tuetaan lippulaivojen aihealueilla kansainvälistä tutkimusyhteistyötä, jossa hyödynnetään EuroHPC-suurteholaskentaresursseja eurooppalaisessa yhteistyössä, tai jossa hyödynnetään LUMI supertietokonetta yhteistyössä Yhdysvaltain Texasin ja/tai Coloradon osavaltioissa toimivien kumppanien kanssa ja/tai japanilaisten tutkimusryhmien kanssa. Rahoitusta ei myönnetä koordinaatioon tai yhteistyön suunnitteluun.

Rahoitus pohjautuu Suomen strategisiin kumppanuuksiin edellä mainittujen maiden/alueiden kanssa ja rahoitettavissa hankkeissa tulee yhdistyä:

  • EuroHPC:n tai LUMI supertietokoneen hyödyntäminen tutkimuksessa
  • Kansainvälinen yhteistyö edellä mainituissa maissa/alueilla toimivien tutkimusryhmien kanssa
  • Tieteellinen tutkimus yhden tai useamman lippulaivan aihealueella

Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen odotetaan olevan myös tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa sekä vastuullista.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen, Akatemian rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Hakuilmoituksen, rahoitusehtojen tai ohjelmamuistion ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen.  Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?