Akatemiatutkijan tehtävä 2021, kaikki tutkimusalat

11.8.2021
23.9.2021 klo 16.15 Suomen aikaa
1.9.2022–31.8.2027
Päätetty
  • Palkkausmääräraha viisivuotiskaudelle yhteensä 447 651 euroa/akatemiatutkija, joka vastaa 5 100 euron kuukausipalkkaa. Tehtävään valitun on mahdollista hakea myöhemmin tutkimuskulurahoitusta erillisellä hakemuksella.
  • Hakijana yksittäinen tutkija, jonka tohtorintutkinnon todistus on päivätty välillä 22.9.2012–30.9.2018.

Akatemiatutkija toteuttaa tieteellisesti korkeatasoiseksi arvioitua tutkimussuunnitelmaa. Hän on monipuolisesti verkottunut tutkija, jolla on mahdollisuus pätevöityä vaativimpiin tutkijan tehtäviin ja vakiinnuttaa asemansa itsenäisenä tutkijana kansainvälisessä tutkijayhteisössä.

Akatemiatutkijan tehtävää täytettäessä edellytetään tohtorintutkinnon jälkeen harjoitettua menestyksekästä julkaisutoimintaa ja tieteellistä yhteistyötä. Akatemiatutkijan tehtävää ei myönnetä vakinaisessa professuurissa tai muussa tutkimusorganisaation ylimmän tason tutkimustehtävässä olevalle.

Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen odotetaan olevan myös tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa sekä vastuullista.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?