Akatemiaohjelma: Tieteellä terveyteen (TERVA), jatkohaku konsortioille

1.4.2020
12.5.2020 klo 16.15 Suomen aikaa
1.1.2021–31.12.2022
Päätetty

Tieteellä terveyteen -akatemiaohjelman tavoitteena on haastaa suomalaista tutkimuskenttää rohkeisiin uusiin avauksiin merkittävien kansanterveydellisten ongelmien tutkimiseksi. Ohjelman ensimmäisessä haussa tutkimusasetelmien muotoilussa rohkaistiin riskinottoon, joka tuli perustella tulosten kansanterveyttä edistävien potentiaalisesti merkittävien vaikutusten kannalta. Ohjelmaan valittavilta hankkeilta edellytettiin ennakkoluulotonta ja rajoja rikkovia uusia lähestymistapoja.

Ohjelman nyt avautuva jatkohaku suunnataan ensimmäisessä ohjelmahaussa rahoitetuille tutkijoille. Haun tavoitteena on arvioida, miten tutkimushankkeet ovat edistyneet, miten hankkeiden uudet rohkeat lähestymistavat ovat käytännössä toteutuneet, sekä jatkokaudelle laaditun tutkimussuunnitelman tieteellistä laatua, uutuusarvoa ja vaikuttavuutta. Arvioinnissa parhaiten menestyville tutkimushankkeille myönnetään kahden vuoden jatkorahoitus.

Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen odotetaan olevan tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa. Akatemian rahoituksella tuotettujen tulosten tulee olla julkisia ja toteutettu hyvän tieteellisen käytännön periaatteiden mukaan. Tutkimuksen tulee siis olla eettistä, kestävän kehityksen periaatteita noudattavaa ja tutkimusaineistojen ja -tulosten avoimesti saatavia. Tutkijoiden tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu on otettava huomioon tutkimuksen toteutuksessa.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA), tutustu huolellisesti sekä alla olevaan hakuilmoitukseen että Lue myös -osion sisältöön ja erityisesti rahoitusehtoihin. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielinen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta. Voit tulostaa tai tallentaa sen pdf:nä alla olevasta napista.

 

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?