Ideat ratkaisuiksi – tutkimuksen hyödyntämisen rahoitushaku

1.8.2023
6.9.2023 klo 16.15 Suomen aikaa
10 miljoonaa euroa
1.1.2024-31.12.2025
Käsittelyssä
  • Yksittäinen hanke 300 000 euroa, konsortio 450 000 euroa
  • Rahoitusta voivat hakea Suomen Akatemian huippuyksikkörahoitusta saavat hankejohtajat ja lippulaivojen johtajien valtuuttamat tutkijat.
  • Rahoitusta voi käyttää huippuyksikkö- ja lippulaivahankkeista kumpuavien tutkimustulosten hyödyntämiseen kaupallistamisen ja muun yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.

 

Suomen Akatemia kehittää uutta rahoitusmuotoa, joka edistää tutkimustulosten hyödyntämistä kohti kaupallistamista ja muuta yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Rahoitusmuodon kehittämisen tueksi avataan rajattu pilottihaku. Tässä ”Ideat ratkaisuiksi – tutkimuksen hyödyntäminen”-pilottihaussa rahoitusta voivat hakea vain Akatemian huippuyksikkörahoitusta saavat hankejohtajat ja lippulaivojen valitsemat tutkijat huippuyksiköissä ja lippulaivoissa toteutettujen tutkimushankkeiden tulosten jatkokehittämiseen.

Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta, jonka odotetaan olevan myös tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa sekä vastuullista. Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?