Etelämanner-tutkimus 2020

1.4.2020
12.5.2020 klo 16.15 Suomen aikaa
2,5 miljoonaa euroa
1.1.2021 – 31.12.2024
Päätetty
  • Keskimääräisen myönnön tavoitetaso nelivuotiselle hankkeelle on 450 000 euroa. Yksittäisen myönnön yläraja on 600 000 euroa (laskennallisesti 150 000 euroa / vuosi). Konsortiomuotoisen akatemiahankkeen kokonaismyönnön enimmäismäärä on 1 000 000 euroa (laskennallisesti 250 000 euroa / vuosi).
  • Hakijana yksittäinen tutkija tai konsortio, joka hakee rahoitusta tutkimusryhmän palkkaamiseen

Suomen Akatemia suuntaa rahoitusta Etelämanner-tutkimukseen. Rahoituksen tavoitteena on tuottaa kansainvälisesti merkittäviä uusia avauksia Etelämanner-tutkimuksessa.

Etelämanner-tutkimus tuottaa korkeatasoista tieteellistä tutkimustietoa, joka koskee Etelämannerta tai jolle Etelämantereelta saatava aineisto on korvaamatonta. Hakemusten aihealueita ei ole rajattu vaan haku on avoin kaikille Etelämanner-tutkimuksen kannalta perustelluille aiheille. Tutkimus voi olla globaalia tai molempia napa-alueita koskevaa, mutta sen toteuttaminen ilman Etelämanner-aineistoa ei olisi mahdollista. Suomen Etelämanner-tutkimuksen strategian 2014 mukaisesti tuetaan vuorovaikutteista ja monitieteistä tutkimusta. Kansainvälinen yhteistyö on edellytys rahoituksen saamiselle.

Hankkeen vastuullisella johtajalla tulee olla tohtorin tutkinnon lisäksi muuta merkittävää näyttöä tieteellisestä työstä. Yleensä hän on professorin tai dosentin tasoinen tutkija. Rahoitusta voivat hakea yksittäiset tutkimusryhmät ja kahden tai useamman ryhmän muodostamat konsortiot.

Akatemia on varautunut rahoittamaan tutkimushankkeita yhteensä 2,5 miljoonalla eurolla.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA), tutustu huolellisesti sekä alla olevaan hakuilmoitukseen että Lue myös -osion sisältöön ja erityisesti rahoitusehtoihin. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielinen hakuilmoituksen ollessa
ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen
hakuilmoitus on tulkintaristiiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta. Voit tulostaa tai tallentaa sen pdf:nä alla olevasta napista.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?