Akatemiahankkeet 2019, kaikki tutkimusalat

3.9.2019
26.9.2019 klo 16.15 Suomen aikaa
1.9.2020–31.8.2024
Käsittelyssä
  • Keskimääräinen myöntö 400 000–500 000 euroa/hanke
  • Hakijana yksittäinen tutkija tai konsortio, joka hakee rahoitusta tutkimusryhmän palkkaamiseen

Akatemiahankkeilla edistetään tutkimuksen laatua, tieteellistä ja muuta vaikuttavuutta sekä tieteen uudistumista ja monimuotoisuutta. Tavoitteena on kansainvälisesti korkeatasoinen tieteellinen tutkimus, mahdolliset tieteelliset läpimurrot ja tutkimusyhteistyö parhaiden kansainvälisten ryhmien kanssa. Akatemiahankkeen hakija hakee rahoitusta tutkimusryhmän palkkaamiseen.

Akatemiahankkeen vastuullisella johtajalla tulee olla tohtorin tutkinnon lisäksi muuta merkittävää näyttöä tieteellisestä työstä. Yleensä hän on professorin tai dosentin tasoinen tutkija. Rahoitusta voivat hakea yksittäiset tutkimusryhmät ja kahden tai useamman ryhmän muodostamat konsortiot. Suomen Akatemia kannustaa myös nuoren tutkijasukupolven edustajia, joilla on enintään kymmenen vuotta ensimmäisestä tohtorin tutkinnosta, hakemaan akatemiahankerahoitusta.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA), tutustu huolellisesti sekä alla olevaan hakuilmoitukseen että Lue myös -osion sisältöön ja erityisesti rahoitusehtoihin. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen (rahoituksen käytön yleisten ehtojen ja ohjeiden) ollessa ristiriidassa, rahoituksen käytön yleisten ehtojen ja ohjeiden sisältämä teksti on aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta. Voit tulostaa tai tallentaa sen pdf:nä alla olevasta napista.

Akatemiahankkeiden hakuilmoitusta on tarkennettu 19.6.2019

Nuoren tutkijasukupolven akatemiahankkeiden enintään kymmenen vuotta tohtorin tutkinnosta -määritelmää on tarkennettu. Nuoren tutkijasukupolven edustajan tohtorintutkintotodistuksen (ensimmäinen tohtorintutkinto, mikäli niitä on useampia) tulee olla päivätty 25.9.2009–25.9.2019 ja erikoislääkärin 25.9.2005–25.9.2019.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?