FIRI2022: Paikalliset tutkimusinfrastruktuurit -haku

6.4.2022
12.5.2022 klo 16.15 Suomen aikaa
arviolta 25 miljoonaa euroa
1.1.2023–31.12.2025
Käsittelyssä
 • Haun tavoitteena on tukea paikallisten tutkimusinfrastruktuurien kehittämistä tai rakentamista, jotta ne voivat paremmin vastata tutkimuksen, opetuksen, yritysten ja muiden toimijoiden tarpeisiin.
 • Akatemialta haettavan rahoitusosuuden suositeltava alaraja on yksittäisen hakemuksen osalta 200 000 euroa. Konsortiohakemuksessa osahankkeen suositeltava alaraja on 100 000 euroa ja koko konsortion suositeltava alaraja on 600 000 euroa.
 • Hakijana on yksittäinen tutkimusorganisaatio tai niiden muodostama konsortio.
 • Hakijoita pyydetään toimittamaan ei-sitova ennakkotieto hakemuksen tutkimusinfrastruktuurista sekä avainsanoista sähköpostitse osoitteeseen firi@aka.fi 31.3.2022 mennessä. Ennakkotietoa hyödynnetään hakemusten vertaisarvioinnin järjestämisessä.
 • Lisäys 12.4.2022. Hakuilmoitusta on täydennetty Euroopan komission tarkentavan ohjeen johdosta ”do no significant harm” -periaatteen kuvauksen osalta osiossa ”Tausta ja tavoitteet”.

     Suomen kestävän kasvun -ohjelmassa linjataan, että rahoitusta kohdennetaan paikallisille tutkimusinfrastruktuureille. Suomen Akatemia ei ole aikaisemmin kohdentanut paikallisille tutkimusinfrastruktuureille rahoitusta. Näin ollen Kansallisella tutkimusinfrastruktuurien tiekartalla olevat infrastruktuurit (tiekarttahakemuksessa kuvattu toiminnallinen kokonaisuus) tai FIRI2021-haussa myönteisen rahoituspäätöksen saaneet tutkimusinfrastruktuurit eivät ole tässä haussa hakukelpoisia.

     Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

     Lue koko hakuilmoitus alta. Tutustu myös kaikkiin liitteisiin, jotka on koottu Ohjehakemistoon A-Ö, FIRI (tutkimusinfrastruktuurit).

     Avaa kaikki

     Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?