Liikkuvuusyhteistyö Japanin, Kiinan tai Saksan kanssa -haku
- Hakijana on yksittäinen tutkija. Liikkuvuushakemusta ei voi laatia konsortiomuotoisena.
- Rahoitusta voi hakea Japanin, Kiinan tai Saksan kanssa toteutettavien yhteistyöhankkeiden liikkuvuuteen Suomesta Japaniin, Kiinaan tai Saksaan.
- Ulkomaisen rahoittajan hakuaika oman maansa tutkijoille voi päättyä aikaisemmin kuin Suomessa. Akatemian hakuilmoitukseen on merkitty ulkomaisten hakujen päättymispäivät siten kuin ne ovat olleet tiedossa keväällä 2022.
Suomen Akatemia edistää kahdenvälisiin sopimuksiin perustuvalla liikkuvuusrahoituksella suomalaisten tutkijoiden kansainvälistä vuorovaikutusta ja tutkimusympäristöjen kansainvälistymistä.
Liikkuvuusyhteistyö-haku koskee Japania, Kiinaa ja Saksaa. Rahoitusta voi hakea tutkijan tai tutkimusryhmän liikkuvuuteen Suomesta ulkomaille.
Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen odotetaan olevan myös tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa sekä vastuullista.
Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin haet rahoitusta -sivulla. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielinen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.
Lue koko hakuilmoitus alta.
Suomen Akatemian kahdenvälisiin sopimuksiin perustuva liikkuvuusrahoitus tukee Akatemian yleisiä tiedepoliittisia tavoitteita. Akatemia edistää tällä erityisellä rahoituksella suomalaisten tutkijoiden kansainvälistä vuorovaikutusta ja tutkimusympäristöjen kansainvälistymistä ja sitä kautta suomalaisen tieteen laadun vahvistamista.
Rahoitus on tarkoitettu Japanin, Kiinan tai Saksan kanssa toteutettavien yhteistyöhankkeiden liikkuvuuteen (välttämättömiin matka- ja elinkustannuksiin) Suomesta Japaniin, Kiinaan tai Saksaan.
Liikkuvuusyhteistyö-haku koskee Japania, Kiinaa ja Saksaa.
Hakijana on tutkija, joka toimii Suomessa ja jolla on kiinteät yhteydet Suomeen. Hakijalta edellytetään vähintään ylempää akateemista loppututkintoa. Etusijalla ovat jo väitelleet tutkijat. Liikkuvuushakemusta ei voi laatia konsortiomuotoisena.
Erityisehdot ja rajoitukset
Jos hakijalla on meneillään olevaa Akatemian rahoitusta tai päättyneitä hankkeita, joista ei ole vielä jätetty loppuraporttia, hänen tulee laatia edistymisraportti. Tämä ei koske hakijaa, jos hän toimii vastuuhenkilönä rahoitusmuodossa, jossa saajana on organisaatio. Lue lisää raportin laatimisesta. Jos hakija ei ole jättänyt päättyneestä Akatemian rahoittamasta hankkeestaan ohjeiden mukaisesti loppuraporttia määräaikaan mennessä, hakemus voidaan jättää käsittelemättä (tutkimatta).
Suomen Akatemian hallituksen, tieteellisen toimikunnan sekä strategisen tutkimuksen neuvoston jäsenen hakemuksesta ei hänen toimikautensa aikana myönnetä Akatemian tutkimusrahoitusta.
Rahoitusta ei voida myöntää henkilölle, joka on osallistunut haun suunnitteluun tavalla, joka tuottaa hänelle kilpailuetua muihin hakijoihin nähden.
Jos hakija on kolmen edellisen vuoden aikana todetusti syyllistynyt tutkimusvilppiin, Akatemia jättää hakemuksen tutkimatta.
Valtionavustusta voidaan myöntää vain erittäin painavista syistä palkkakustannuksiin, jos hakijalla on valtionavustuslain (688/2001) 7 §:n 2 momentissa tarkoitettuja esteitä, jotka liittyvät laittoman työvoiman palkkaamiseen.
Rahoituskausi voi alkaa aikaisintaan 1.3.2023. Rahoituskausi (ajanjakso, jolloin rahoituksen voi käyttää) mitoitetaan yleensä kahdeksi vuodeksi.
Rahoitus toteutetaan edellyttäen, että eduskunta päättää osoittaa tarvittavat voimavarat vuoden 2023 talousarviossa.
Rahoitus on tarkoitettu tutkijan tai tutkimusryhmän liikkuvuuskuluihin (välttämättömiin matka- ja elinkustannuksiin) Suomesta ulkomaille.
Liikkuvuusrahoitus on määrärahaa, jonka maksatus hoidetaan hakijan suomalaisen suorituspaikan kautta. Akatemian rahoitus ei sisällä vakuutusturvaa, joten hakijan ja muiden rahoituksella liikkuvien tutkijoiden täytyy itse huolehtia asianmukaisista vakuutuksista ja varautumisesta mahdollisiin veroseuraamuksiin.
Haettava rahoitus on eriteltävä ja perusteltava tutkimussuunnitelman kohdassa 1.5. Rahoituksen mitoituksessa suositellaan noudatettavan suorituspaikan tavanomaista käytäntöä. Lyhytaikaisissa (enintään kahden viikon) vierailuissa voi noudattaa myös valtion matkustussääntöä.
Pitkien, yli neljän kuukauden vierailujen osalta tutkijan on syytä ottaa huomioon MELA:n ohjeistus. Liikkuvuusrahoituksessa ei sovelleta kokonaiskustannusmallia.
Edellytykset suorituspaikalta
Akatemia edellyttää, että tutkimuksen suorituspaikka so. hakijan taustaorganisaatio (esimerkiksi yliopisto, tutkimuslaitos tai muu tutkimusorganisaatio) takaa hankkeen toteuttamisen tavanomaiset perusedellytykset, jotka määräytyvät tutkimuksen luonteen perusteella. Nämä ovat samat kuin laitoksen muilla tutkijoilla eli työskentely- ja laboratoriotilat, laitteet (mukaan lukien tietotekniset laitteet) sekä tietoliikenne-, puhelin-, posti-, kopiointi- ja kirjastopalvelujen käyttömahdollisuus. Vastaanottaessaan tutkimusrahoituksen suorituspaikka vastaa siitä, että mahdolliset tutkimuksen tekemiseen tarvittavat eettisten toimikuntien lausunnot ja -luvat on hankittu ennen hankkeen alkamista.
Kun hakijan suomalainen suorituspaikka on yliopisto tai tutkimuslaitos, rahoitus haetaan yleensä arvonlisäverollisena. Suorituspaikan taloushallinto antaa tarkemmat ohjeet arvonlisäverokäytännöstä. Akatemia voi rahoittaa arvonlisävero-osuudet tietyin ehdoin (katso Arvonlisävero ohjehakemistosta A-Ö ja tutustu ohjeistukseen rahoitusehdoissa).
Rahoitussuunnitelma
Hakija esittää hakemuksessa kustannusarvion, joka sisältää arvion rahoituksen vuosittaisesta tarpeesta menolajeittain (matkakulut, muut kustannukset).
Kaikki haettava rahoitus perustellaan tutkimussuunnitelman kohdassa 1.5.
Hakemuksen jättäminen ja täydentäminen
Hakuaika on ehdoton. Haku päättyy 28.9.2022 klo 16.15 Suomen aikaa.
Jätä (submit) hakemus hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Voit jättää vain sellaisen hakemuksen, jossa on kaikki pakollisiksi määritellyt tiedot ja liitteet.
Jätettyä hakemusta voi muokata ja täydentää hakuajan päättymiseen saakka. Jo jätettyä hakemusta voi muuttaa ennen hakuajan päättymistä esimerkiksi vaihtamalla hakemuksen liitteitä. Jos huomaat hakuajan päätyttyä merkittäviä puutteita hakemuksessa, ota välittömästi yhteyttä hakuilmoituksessa mainittuun yhteyshenkilöön, jolloin hakemus voidaan avata täydennettäväksi. Kun olet täydentänyt hakemusta, sinun tulee jättää (submit) se uudelleen. Täydennys otetaan huomioon, jos se on mahdollista hakemuksen arviointi- ja päätöksentekoprosessin kannalta.
Akatemia voi pyytää hakijaa täydentämään hakemustaan. Jos hakija ei ole täydentänyt hakemustaan määräaikaan mennessä, hakemus voidaan jättää käsittelemättä (tutkimatta). Hakijan on huolehdittava, että yhteystiedot (sähköpostiosoite) ovat ajan tasalla.
Hakemuksen vireille tulo
Hallintolain 17 §:n ja sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa annetun lain 8 §:n mukaan vastuu hakemuksen saapumisesta perille määräajassa on lähettäjällä. Hakemuksen katsotaan olevan vireillä, kun verkkoasioinnin lomake ja asioinnissa pakollisiksi määritellyt liitteet on jätetty verkkoasiointiin. Järjestelmä ilmoittaa onnistuneesta hakemuksen jättämisestä sähköpostilla hakijan ilmoittamaan osoitteeseen.
Hakemus voidaan jättää käsittelemättä (tutkimatta), mikäli liikkuvuusrahoitushakemus on jätetty väärään hakukategoriaan tai jos hakija ei ole jättänyt päättyneestä tai käynnissä olevasta Akatemian rahoittamasta hankkeestaan ohjeiden mukaisesti raporttia.
Hakemusta ei käsitellä, jos hakija tai hakemus ei täytä haulle asetettuja pätevyys- tai muita keskeisiä vaatimuksia tai jos muutoin ei ole edellytyksiä asian käsittelyyn. Toimikunta tai muu luottamuselin voi tehdä päätöksen ja jättää hakemuksen arvioimatta ja rahoittamatta tiedepoliittisiin syihin perustuen, tai jos on ilmeistä, ettei hakija jostain muusta syystä voi saada rahoitusta jätetyn hakemuksen perusteella. Lue lisää siitä, milloin Akatemia ei käsittele tai arvioi hakemusta.
Hakemuksen julkisuus, tietosuoja
Hakemus liitteineen on julkinen asiakirja lukuun ottamatta lähtökohtaisesti salassa pidettäviä tutkimussuunnitelmaa, abstraktia ja edistymisraporttia. Tästä syystä esimerkiksi ansioluettelossa ei tule ilmoittaa salassa pidettäviä tietoja. Julkisuus perustuu lakiin viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Akatemian toiminnassa noudatetaan tietosuojalainsäädäntöä. Tutkimusrahoituksen henkilörekisterin osalta EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) mukainen tietosuojaseloste löytyy Akatemian verkkosivuilta kohdassa Tietosuojaselosteet.
Japaniin liittyvä liikkuvuusyhteistyörahoitus perustuu Suomen Akatemian ja Japan Society for the Promotion of Sciencen (JSPS) kahdenväliseen sopimukseen.
Rahoitus on tarkoitettu suomalaisten ja japanilaisten tutkijoiden hankeyhteistyön tukemiseksi, käytännössä suomalaisen tutkijan tai tutkimusryhmän jäsenten matka- ja elinkustannuksiin Japanissa.
Suomesta Japaniin
Valittavan haun nimi on ”Liikkuvuusyhteistyö Japanin, Kiinan tai Saksan kanssa”. Rahoitus myönnetään määrärahana.
Huomaa, että hankkeella täytyy olla sekä suomalainen että japanilainen vastuuhenkilö, joiden molempien täytyy jättää hakemus omalle rahoittajalleen. Rahoitusta voi hakea vuosille 2023 ja 2024. JSPS:n hakuaika japanilaisen osapuolen hakemukselle päättyy ennakkotietojen mukaan jo 6.9.2022. Suomen Akatemia ja Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) sopivat yhdessä rahoitettavista hankkeista, mutta maksavat hankkeeseen osallistuvien oman maansa tutkijoiden matka- ja elinkustannukset omien rahoitusehtojensa mukaisesti. Akatemia korvaa kohtuulliset matka- ja elinkustannukset. Myönnettävä summa on enintään 30 000 euroa kahdelle vuodelle per rahoitettava hanke. Rahoituskausi alkaa aikaisintaan 1.4.2023. Rahoitusta ei myönnetä tutkimuskuluihin tai seminaareihin.
Vierailut voi suunnitella toteutettaviksi useissa jaksoissa, jotka voivat olla lyhimmillään viikon, enintään muutaman kuukauden pituisia. Liikkuvuusyhteistyön tulee olla tasapainossa siten, että kummankin maan tutkijat liikkuvat suunnilleen yhtä paljon, ellei ole erityisiä syitä siihen, että toiseen suuntaan liikutaan selvästi enemmän. Tällaiset erityiset syyt täytyy kertoa tutkimussuunnitelman kohdassa 1.4.
Suomalainen ja japanilainen tutkimusryhmä laativat yhdessä tutkimussuunnitelman. Akatemiaan ja japanilaiselle rahoittajalle lähetettävien tutkimussuunnitelmien ei kuitenkaan tarvitse olla identtisiä.
Liikkuvuusyhteistyöhaku järjestetään Japanin kanssa joka toinen vuosi. Rahoitukseen valitaan kaksi liikkuvuushanketta. Akatemia voi rahoittaa liikkuvuushankkeita myös yksipuolisesti, jolloin ainoastaan suomalainen osapuoli saa rahoituksen.
Kiinaan liittyvät liikkuvuusyhteistyörahoitukset perustuvat Suomen Akatemian ja National Natural Science Foundation of Chinan (NSFC) ja Chinese Academy of Sciencesin (CAS) kahdenvälisiin sopimuksiin.
Rahoitus on tarkoitettu suomalaisten ja kiinaisten tutkijoiden hankeyhteistyön tukemiseksi, käytännössä suomalaisen tutkijan tai tutkimusryhmän jäsenten matka- ja elinkustannuksiin Kiinassa.
Suomesta Kiinaan
Valittavan haun nimi on ”Liikkuvuusyhteistyö Japanin, Kiinan tai Saksan kanssa”. Rahoitus myönnetään määrärahana.
National Natural Science Foundation of China NSFC
Huomaa, että hankkeella täytyy olla sekä suomalainen että kiinalainen vastuuhenkilö, joiden molempien täytyy jättää hakemus omalle rahoittajalleen. NSFC:n kanssa rahoitusta voi hakea vuosille 2023 ja 2024.
NSFC-yhteistyöhön liittyen hakemuksen voi jättää joko Liikkuvuusseminaari- tai Liikkuvuusyhteistyö-hakuun, ei molempiin.
Kiinalaisen osapuolen hakuaika hakemukselle voi päättyä eri aikaan kuin Akatemian haku. Suomen Akatemia ja Natural Science Foundation of China NSFC sopivat yhdessä rahoitettavista hankkeista, mutta maksavat hankkeeseen osallistuvien oman maansa tutkijoiden matka- ja elinkustannukset omien rahoitusehtojensa mukaisesti. Akatemia korvaa kohtuulliset matka- ja elinkustannukset. Myönnettävä summa on yleensä välillä 2 000–25 000 euroa kahdelle vuodelle per rahoitettava hanke riippuen osallistujien määrästä ja matkojen pituudesta. Rahoitusta ei myönnetä tutkimuskuluihin tai seminaareihin.
Vierailut voi suunnitella toteutettaviksi useissa jaksoissa, jotka voivat olla lyhimmillään viikon, enintään muutaman kuukauden pituisia. Liikkuvuusyhteistyön tulee olla tasapainossa siten, että kummankin maan tutkijat liikkuvat suunnilleen yhtä paljon, ellei ole erityisiä syitä siihen, että toiseen suuntaan liikutaan selvästi enemmän. Tällaiset erityiset syyt täytyy kertoa tutkimussuunnitelman kohdassa 1.4.
Suomalainen ja kiinalainen tutkimusryhmä laativat yhdessä tutkimussuunnitelman. Akatemiaan ja kiinalaiselle rahoittajalle lähetettävien tutkimussuunnitelmien ei kuitenkaan tarvitse olla identtisiä.
Chinese Academy of Sciences CAS
Huomaa, että hankkeella täytyy olla sekä suomalainen että kiinalainen vastuuhenkilö, joiden molempien täytyy jättää hakemus omalle rahoittajalleen. CASin kanssa rahoitusta voi hakea vuosille 2023–2025.
CAS-yhteistyöhön liittyen voi mahdollista seminaarirahoitusta sisällyttää liikkuvuusyhteistyöhakemukseen.
Kiinalaisen osapuolen hakuaika hakemukselle voi päättyä eri aikaan kuin Akatemian haku. Suomen Akatemia ja Chinese Academy of Sciences CAS sopivat yhdessä rahoitettavista hankkeista, mutta maksavat hankkeeseen osallistuvien oman maansa tutkijoiden matka- ja elinkustannukset omien rahoitusehtojensa mukaisesti. Akatemia korvaa kohtuulliset matka- ja elinkustannukset. Myönnettävä summa on yleensä välillä 2 000-25 000 euroa kahdelle vuodelle per rahoitettava hanke riippuen osallistujien määrästä ja matkojen pituudesta. Rahoitusta ei myönnetä tutkimuskuluihin.
Vierailut voi suunnitella toteutettaviksi useissa jaksoissa, jotka voivat olla lyhimmillään viikon, enintään muutaman kuukauden pituisia. Liikkuvuusyhteistyön tulee olla tasapainossa siten, että kummankin maan tutkijat liikkuvat suunnilleen yhtä paljon, ellei ole erityisiä syitä siihen, että toiseen suuntaan liikutaan selvästi enemmän. Tällaiset erityiset syyt täytyy kertoa tutkimussuunnitelman kohdassa 1.4.
Suomalainen ja kiinalainen tutkimusryhmä laativat yhdessä tutkimussuunnitelman. Akatemiaan ja kiinalaiselle rahoittajalle lähetettävien tutkimussuunnitelmien ei kuitenkaan tarvitse olla identtisiä.
Saksaan liittyvä liikkuvuusyhteistyörahoitus perustuu Suomen Akatemian ja Saksan Deutscher Akademischer Austausch Dienstin (DAAD) kahdenväliseen sopimukseen.
Rahoitus on tarkoitettu suomalaisten ja saksalaisten tutkijoiden hankeyhteistyön tukemiseksi, käytännössä suomalaisen tutkijan tai tutkimusryhmän jäsenten matka- ja elinkustannuksiin Saksassa.
Suomesta Saksaan
Valittavan haun nimi on ”Liikkuvuusyhteistyö Japanin, Kiinan tai Saksan kanssa”. Rahoitus myönnetään määrärahana.
Huomaa, että hankkeella täytyy olla sekä suomalainen että saksalainen vastuuhenkilö, joiden molempien täytyy jättää hakemus omalle rahoittajalleen. DAAD:in hakuaika saksalaisen osapuolen hakemukselle päättyy ennakkotietojen mukaan jo 6.9.2022.
Rahoitusta voi hakea vuosille 2023 ja 2024.
- Yhteistyökumppanit, joiden edellinen kaksivuotinen rahoituskausi päättyy 1.3.2023 mennessä, voivat hakea uutta kaksivuotista rahoitusta, jos heillä on uusi näkökulma aiheeseen tai kokonaan uusi tutkimusaihe.
- Yhteistyökumppanit voivat hakea syyshaussa vanhan hankkeen pidennystä kolmanneksi vuodeksi, jos pidennyksen avulla on saavutettavissa helposti lisää tutkimustuloksia tai muuta tutkimuksellista lisähyötyä. Tämä nk. kolmannen vuoden pidennys on perusteltava tutkimussuunnitelman kohdassa 1.1.
Suomen Akatemia ja Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD) sopivat yhdessä rahoitettavista hankkeista, mutta maksavat hankkeeseen osallistuvien oman maansa tutkijoiden matka- ja elinkustannukset omien rahoitusehtojensa mukaisesti. Akatemia korvaa kohtuulliset matka- ja elinkustannukset. Myönnettävä summa on enintään 20 000 euroa kahdelle vuodelle per rahoitettava hanke. Rahoitusta ei myönnetä tutkimuskuluihin tai seminaareihin.
Vierailut voi suunnitella toteutettaviksi useissa jaksoissa, jotka voivat olla lyhimmillään viikon, enintään muutaman kuukauden pituisia. Liikkuvuusyhteistyön tulee olla tasapainossa siten, että kummankin maan tutkijat liikkuvat suunnilleen yhtä paljon, ellei ole erityisiä syitä siihen, että toiseen suuntaan liikutaan selvästi enemmän. Tällaiset erityiset syyt täytyy kertoa tutkimussuunnitelman kohdassa 1.4.
Suomalainen ja saksalainen tutkimusryhmä laativat yhdessä tutkimussuunnitelman. Akatemiaan ja saksalaiselle rahoittajalle lähetettävien tutkimussuunnitelmien ei kuitenkaan tarvitse olla identtisiä.
Hakemus koostuu Akatemian verkkoasioinnissa täytettävästä lomakkeesta sekä PDF-muodossa jätettävistä hakemuksen liitteistä. Hakijalla on oikeus jättää hakemuksensa suomeksi tai ruotsiksi. Hakemukset pyydetään kuitenkin jättämään englanniksi.
Suurin osa linkeistä vie ohjehakemistoon A-Ö ja Akatemian verkkosivuille.
Hakemuksen osat ja niiden sisältö verkkoasioinnissa (SARAssa)
Henkilötiedot (Personal data)
- Henkilötiedot
- Tutkinnot (viimeisin ensimmäisenä), lisätiedot-kohtaan voi täyttää esim. tietoja vanhempainvapaasta
- Dosentuurit ja professuurit
Ansioluettelo (CV)
- Laadi ansioluettelo (CV) mallipohjassa esitetyllä rakenteella, enintään kolme sivua.
Yleiskuvaus (General information)
- Hakijan suomalaisen suorituspaikan tiedot
- Tutkimushankkeen nimi englanniksi ja suomeksi / ruotsiksi
- Tutkimusalat (vähintään yksi, enintään viisi). Tutustu tutkimusaloihin.
- Asiasanat englanniksi ja suomeksi / ruotsiksi
Abstrakti (Abstract)
- Enimmäispituus on 2500 merkkiä välilyönteineen
- Lyhyesti tutkimuksen tieteelliset ja yhteiskunnalliset tavoitteet, tutkimusmenetelmät, aineisto, odotettavat tulokset ja vaikuttavuus
- Lue lisää abstraktista
Tärkeimmät julkaisut ja muut tutkimustuotokset (Most relevant publications and other key outputs)
- Yhteensä enintään kymmenen hankkeen kannalta tärkeintä omaa julkaisua ja enintään kymmenen tärkeintä omaa/muuta tutkimustuotosta perusteluineen
- Julkaisuja voi hakea kansallisesta VIRTA-julkaisutietopalvelusta, tutustu palveluun. Katso myös verkkoasioinnin ohje.
- Valituille julkaisuille ja muille tutkimustuotoksille on molemmille omat perustelulaatikot. Jos muuta tutkimustuotostyyppiä ei ole valintalistalla, valitse ”muu mikä?” (”other, what?”) ja kirjoita tuotoksen nimi.
- Julkaisuja voi syöttää myös suoraan. Pakolliset tiedot: tekijä(t), julkaisun otsikko, julkaisuvuosi ja sarjan/lehden nimi sekä julkaisutyyppi (ei näytetä hakemuksen PDF-versiossa)
- Tietoja käytetään arvioitaessa hakijan pätevyyttä toteuttaa hanke.
Liikkuvuus (Mobility)
- Kansainvälinen liikkuvuus, johon rahoitusta haetaan
- Katso lisätietoja Akatemian yleisestä liikkuvuustavoitteesta.
Yhteistyötahot (Collaborators)
- Hankkeen ulkomainen yhteistyötaho (liikkuvuusyhteistyön ulkomainen vastuuhenkilö, nimi, organisaatio, maa)
- Yhteistyötahon keskeiset ansiot hankkeen kannalta sekä perustelut valinnalle kuvataan tutkimussuunnitelman kohdassa 2.1.
Yhteydet (Affiliations)
- Ilmoita mitä kansallisen tai kansainvälisen tutkimusinfrastruktuurin tarjoamia laitteita, resursseja tai tietovarantoja hankkeessa käytetään. Kansallisella ja/tai eurooppalaisella tutkimusinfrastruktuurien strategiafoorumin (ESFRI-infrastruktuuritiekartalla) olevat löytyvät valikosta. Mahdolliset muut infrastruktuurit täydennetään omaan kenttäänsä. Infrastruktuurit. Lue lisää tutkimusinfrastruktuureista Akatemian verkkosivuilta.
- Huippuyksiköt. Lue lisää Akatemian huippuyksiköiden sivulta.
- Lippulaivat. Lue lisää Akatemian lippulaivojen sivulta.
Tutkimusetiikka (Research ethics)
- Tutkimushankkeen eettinen ennakkoarviointilausunto ja/tai koe-eläinlupa (kyllä/ei).
- Tutkimusvilppiin syyllistyminen (kyllä/ei). Jos hakija on edellisen kolmen vuoden aikana todetusti syyllistynyt tutkimusvilppiin, Akatemia jättää hakemuksen käsittelemättä (tutkimatta).
- Laittoman työvoiman käyttöön syyllistyminen valtionavustuslain 688/2001 7 §:n 2 momentin tarkoittamalla tavalla (kyllä/ei).
- Tutkimuseettiset kysymykset kuvataan tarvittaessa tutkimussuunnitelman kohdassa 1.3.
- Tutustu eettisiin näkökulmiin.
Hankkeen rahoitus (Funding for the project)
- Ilmoita rahoituskausi. Rahoituskausi on yleensä kahden vuoden ajanjakso, jolloin rahoitus on käytettävissä. Huomaa, että vierailujen suunnitellut ajankohdat taulukoidaan tutkimussuunnitelman kohtaan 1.4.
- Ilmoita haettujen matkakulujen määrä
- Ilmoita haettujen muiden kustannusten määrä (rahoitusta voi hakea vain matka- ja elinkustannuksiin)
- Jos saat hakemuksen jättämisen jälkeen muualta rahoitusta Akatemiasta haettuun tarkoitukseen, sinun tulee viipymättä ilmoittaa tästä Akatemialle.
- Kiinnitä huomiota kustannusarvion realistisuuteen.
- Suorituspaikan sitoumus on välttämätön rahoituksen myöntämiselle. Varmista suomalaisen suorituspaikkasi (yleensä yliopiston tai tutkimuslaitoksen) sitoutuminen hankkeeseen suorituspaikan oman ohjeen mukaisesti. Lue lisää suorituspaikan sitoumuksesta.
Julkinen kuvaus (Public description)
- Enimmäispituus 1000 merkkiä välilyönteineen
- Tutkimushankkeen yleistajuinen ja selkeä kuvaus englanniksi ja suomeksi / ruotsiksi
- Akatemia käyttää julkista kuvausta rahoitetusta hankkeesta Julkinen kuvaus tallentuu myös kansalliseen tutkimustietovarantoon, josta tietoa jaetaan Suomessa tehtävästä tieteellisestä tutkimuksesta.
- Lue ohjeet julkisen kuvauksen kirjoittamiseen
Edistymisraportti (Progress report)
- Jos sinulla on meneillään olevaa Akatemian rahoitusta tai päättyneitä hankkeita, joista ei ole vielä jätetty loppuraporttia, välilehdellä ovat raportoitavat hankkeet. Tämä ei koske hakijaa, jos hän toimii vastuuhenkilönä rahoitusmuodossa, jossa saajana on organisaatio.
- Enimmäispituus 1500 merkkiä välilyönteineen / hanke
- Kuvaa hankkeen edistyminen ja/tai keskeiset saavutukset sekä miten hanke liittyy nyt haettavaan rahoitukseen.
- Lue lisää raportin laatimisesta.
Katso myös verkkoasioinnin ohje
Liitteet
- Liitteiden tulee olla PDF-tiedostoja
Pakolliset liitteet:
- Tutkimussuunnitelma, enimmäispituus 6 sivua. Katso ohje tutkimussuunnitelman rakenteesta
- Hakijan täydellinen julkaisuluettelo. Lue ohjeet julkaisuluettelon rakenteesta.
- Ulkomaisen vastuullisen johtajan ansioluettelo (CV) ja julkaisuluettelo. Nämä voivat noudattaa rakenteeltaan ulkomaisen rahoittajan ohjeistusta.
- Ansioluettelot (CV) suomalaisista, joille Akatemian liikkuvuusrahoitusta haetaan. CV:t voi yhdistää samaan tiedostoon ulkomaisen vastuullisen johtajan CV:n kanssa. Oma ansioluettelo laaditaan Ansioluettelo-välilehdellä.
Valtuutus (Authorisation)
- Voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään osia hakemuksesta puolestasi tai katselemaan hakemustasi.
- Aloita kirjoittamalla hänen nimeään varattuun kenttään. Jos hän on rekisteröitynyt verkkoasiointiin (SARA) käyttäjäksi, voit valita hänet listalta.
- Valtuutettavan henkilön täytyy olla rekisteröitynyt verkkoasioinnissa (SARA) käyttäjäksi. Yhtä aikaa ei voi samalle kentälle valtuuttaa useampia henkilöitä etkä voi itse valtuutuksen aikana muokata kenttää.
- Älä valtuuta itseäsi.
- Valtuutuksen tekniset ohjeet löydät verkkoasioinnin ohjeista.
Jätä hakemus (Submit Application)
- Hakemuksen voi jättää, kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty tai liitetty välilehdillä.
- Punainen varoituskolmio välilehdellä kertoo, jos jotain pitää vielä täydentää.
- Jätettyä hakemusta voi täydentää hakuajan aikana. Tallennus korvaa vanhan version.
- Hakuajan jälkeen hakemuksen täydennystä on pyydettävä Akatemiasta hakuilmoituksessa mainituilta yhteyshenkilöiltä.
Liikkuvuushakemusten arvioinnissa toimikunnat kiinnittävät huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:
- Mitkä ovat hakemuksen perustelut siitä, miksi ja mihin tarkoitukseen rahoitusta haetaan
- Miten hakemuksessa otetaan huomioon rahoituksen tavoite: suomalaisten tutkijoiden kansainvälisen vuorovaikutuksen edistäminen ja tutkimusympäristöjen kansainvälistyminen
- Millaisia ovat hakemuksessa kuvatun tutkimusyhteistyön laatu, vaikuttavuus ja uudistuminen
Arvioinnissa noudatettavia periaatteita ovat läpinäkyvyys, integriteetti, tasapuolisuus, pätevyys ja monimuotoisuus. Lue lisää vastuullisesta tutkijanarvioinnista.
Hakemusten arvioinnissa painotetaan seuraavia asioita:
- tutkimushankkeen tieteellinen laatu
- tutkimusryhmien tieteelliset ansiot
- tapa, jolla tutkimusryhmät täydentävät toisiaan
- tutkimusyhteistyön lisäarvo
- kansainvälisen yhteistyön lisääminen
- nuorten tutkijoiden osallistuminen hankkeeseen
Myös JSPS, CAS, NSFC ja DAAD arvioivat osaltaan maiden väliset liikkuvuushakemukset.
Tutustu Akatemian arvosana-asteikkoon ja arviointikysymyksiin, joilla hakemus arvioidaan: arviointilomake. Arviointi lomakkeet ovat vain englanniksi.
Toimikunnat tekevät rahoituspäätökset vuoden 2023 alkupuolella.
Kun rahoituspäätös on tehty, saat siitä automaattisen ilmoituksen sähköpostiisi. Voit viestin saatuasi kirjautua omilla tunnuksillasi verkkoasiointiin, josta löydät ilmoituksen rahoituspäätöksestä ja päätöksen perustelun. Verkkoasioinnista löydät myös hakemuksesta annetun arviointilausunnon.
Rahoituksen vastaanottaminen
Jos rahoituspäätös on myönteinen, sen liitteenä on rahoitusehdot. Tarkista päätös ja hyväksy rahoitus ja sen ehdot verkkoasioinnissa viivytyksettä. Rahoitus on hyväksyttävä Akatemian verkkoasioinnissa kahdeksan viikon kuluessa päätöspäivästä, ellei päätösilmoituksen erityisehdoissa mainita toisin.
Ennen kuin hyväksyt rahoituksen päivitä hakemuksen julkinen kuvaus tarvittaessa.
Kun olet hyväksynyt rahoituksen, järjestelmä lähettää hyväksymispyynnön henkilölle, joka antoi hakemukseesi suorituspaikan sitoumuksen. Hänenkin tulee hyväksyä rahoitus vastaanotetuksi. Lue ohje verkkoasioinnista: Päätösilmoitus, lausunnot ja rahoituksen hyväksyminen.
Rahoitus on maksatuskelpoinen vasta, kun sekä hakija että suorituspaikan edustaja ovat hyväksyneet sen vastaanotetuksi. Tämän jälkeen järjestelmä ilmoittaa rahoituksesta suorituspaikan taloushallinnolle ja rahoitus voidaan ottaa käyttöön.
- tiedeasiantuntija Ulla Ellmén (Japani ja Saksa), p. 029 533 5011
- johtava tiedeasiantuntija Siru Oksa (Kiina), p. 029 533 5125
Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi