Akatemiaprofessorin tehtävä, 2. vaiheen haku, kutsuhaku

7.5.2020
16.6.2020 klo 16:15 Suomen aikaa
1.9.2021-31.8.2026
Päätetty
  • Palkkausmääräraha viisivuotiskaudelle yhteensä 798 750 euroa/akatemiaprofessori, joka vastaa 9 100 euron kuukausipalkkaa. ehtävään valitun on mahdollista hakea tutkimuskulurahoitusta myöhemmin erillisellä hakemuksella. 
  • Tässä haussa rahoitetaan enintään 10 uutta akatemiaprofessoria. 

Akatemiaprofessorin tehtävään voidaan valita henkilö, joka on osoittautunut eteväksi tutkijaksi ja jonka voidaan katsoa vaikuttavan merkittävästi tutkimuksen edistymiseen sekä akatemiaprofessuurikauden aikana että sen jälkeen.

Tehtävä on tarkoitettu huippututkijalle määräaikaiseen täysipäiväiseen tutkimustyöhön ja siihen liittyvään toimintaan. Akatemiaprofessori toteuttaa tutkimussuunnitelmaansa, johtaa tutkimusryhmänsä työtä ja antaa ohjausta nuorille tieteenharjoittajille.

Akatemiaprofessorin tehtävän haku on kaksivaiheinen. Toisen vaiheen hakemukset arvioidaan paneeleissa alkusyksyllä 2020. Hakijoilla on mahdollisuus kommentoida lausuntojaan ennen päätöksentekoa. Akatemian yleisjaosto päättää akatemiaprofessorin tehtävään valittavat hakijat loppusyksyllä 2020.

Suomen Akatemian keskeisenä tehtävänä on rahoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen odotetaan olevan tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa. Akatemian rahoituksella tuotettujen tulosten tulee olla julkisia ja toteutettu hyvän tieteellisen käytännön periaatteiden mukaan. Tutkimuksen tulee siis olla eettistä, kestävän kehityksen periaatteita noudattavaa ja tutkimusaineistojen ja -tulosten avoimesti saatavia. Tutkijoiden tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu on otettava huomioon tutkimuksen toteutuksessa.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA), tutustu huolellisesti sekä alla olevaan hakuilmoitukseen että Lue myös -osion sisältöön ja erityisesti rahoitusehtoihin. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta. Voit tulostaa tai tallentaa sen pdf:nä alla olevasta napista.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?