FIRI-tiekarttahaku 2020 - Kansallisten tutkimusinfrastruktuurien tiekartta 2021-2024

1.4.2020
16.6.2020 klo 16:15 Suomen aikaa
Käsittelyssä

Rahoitushaku on päättynyt ja Akatemian verkkosivut on uusittu 6.10.2020. Jotkut tämän hakuilmoituksen linkit eivät tästä syystä välttämättä toimi. Hakua koskeviin kysymyksiin vastaavat haun yhteyshenkilöt.

  • FIRI-tiekarttahaussa ei haeta rahoitusta, vaan statusta eli pääsyä luetteloon Suomelle tärkeistä tutkimusinfrastruktuureista.
  • Hakijana on tutkimusorganisaatio. Tutkimusorganisaation johto antaa verkkoasioinnissa suorituspaikan sitoumuksen.
  • Huom. Hakuilmoitusta on täydennetty Hakemuksen jättäminen, vireilletulo ja julkisuus -kohdan osalta 6.4.2020.

Suomen Akatemian Tutkimusinfrastruktuurikomitea on laatinut Kansallisten tutkimusinfrastruktuurien strategian vuosille 2020–2030. Visiona on, että korkeatasoiset tutkimusinfrastruktuuripalvelut lisäävät suomalaisen tutkimus-, koulutus- ja innovaatiojärjestelmän vaikuttavuutta ja kansainvälistä vetovoimaa. Tavoitteena on edistää tutkimuksen laatua, uudistumista ja kilpailukykyä, vahvistaa tutkimusympäristöjen monimuotoista vaikuttavuutta ja lisätä kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä. Tutkimusinfrastruktuurikomitea avaa strategian pohjalta tiekartta- ja rahoitushakuja sekä kehittää yhdessä muiden toimijoiden kanssa kansallista ja kansainvälistä tutkimusinfrastruktuuritoimintaa tulevina vuosina. Tutkimusinfrastruktuurikomitea (TIK) on linjannut, että tiekartan pohjalta avattavissa FIRI-hauissa suurin osa rahoituksesta varataan tiekartan tutkimusinfrastruktuureille. Seuraava FIRI-rahoitushaku avataan keväällä 2021.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA), lue huolellisesti alla oleva hakuilmoitus. Tutustu lisäksi Lue myös -osion sisältöön. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta. Voit tulostaa tai tallentaa sen PDF-tiedostona alla olevasta napista.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?