Opetus- ja kulttuuriministeriölle osoitetut liikuntatieteelliset tutkimushankkeet 2022
- Enintään 400 000 euroa / hanke
- Hakijana tutkimusyhteisö. Hankkeelle on kuitenkin nimettävä vastuullinen tutkija
Suomen Akatemia arvioi opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) liikuntatieteellisten tutkimushankkeiden hakemusten tieteellisen tason. Päätökset hakemuksista tekee OKM, joka myös hoitaa rahoituksen maksatuksen. Arviointi koskee OKM:lle osoitettuja uusia valtionavustushakemuksia. Hakemukset jätetään Akatemian verkkoasiointiin. Akatemia toimittaa arviointilausunnot OKM:n käyttöön.
Liikuntatieteellisen tutkimushankkeen vastuullisella johtajalla tulee olla tohtorin tutkinto.
Liikuntatieteellisen tutkimuksen määrärahahakemusten arvioinnissa noudatetaan Akatemian arviointikäytäntöjä ja -kriteerejä. Akatemia käyttää hakemusten arvioijina pääosin ulkomaisia asiantuntijoita. Hakemukset arvioidaan pääasiassa kansainvälisissä paneeleissa. Paneeli antaa kustakin hakemuksesta yhden lausunnon, joka on luottamuksellinen asiakirja. Hakemuksille, jotka eivät sovi aihealueeltaan mihinkään paneeliin, pyydetään vähintään kaksi yksittäistä arviota. Hakemukset pyydetään jättämään englanniksi, jotta ne voidaan arvioida kansainvälisesti ja jotta niiden yhdenmukainen valmistelu ja hakemuskäsittelyn sujuvuus voidaan varmistaa. Hakemusten tieteellisen tason lisäksi arvioidaan, miten hakemus vastaa OKM:n hakuilmoituksessa määriteltyjä linjauksia. Valtion liikuntaneuvosto antaa asiasta lausuntonsa ministeriölle.
OKM tekee rahoituspäätökset keväällä 2023. Ministeriön päätöksentekoaikataulun takia rahoituskausi voi alkaa aikaisintaan 1.4.2023.
Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA), tutustu huolellisesti sekä alla olevaan hakuilmoitukseen että OKM:n hakuilmoitukseen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.
Lue koko hakuilmoitus alta.
Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa tutkimusta, jonka sovellettavuusarvo on korkea. OKM tukee tutkimusta, joka perustuu liikuntatieteen suunta-asiakirjassa määriteltyihin teema-alueisiin.
Voimassa olevat teemat ja linjaukset on kuvattu tarkemmin OKM:n hakuilmoituksessa.
Suomen Akatemia arvioi hakemusten tieteellisen tason Akatemian yleisten arviointikäytäntöjen ja -kriteerien mukaisesti. Päätökset hakemusten rahoittamisesta tekee OKM.
Avustuksen hakijana on tutkimusyhteisö. Avustuksen hakijaksi merkitään se yhteisö, jossa tai jonka koordinoimana tutkimus pääasiallisesti toteutetaan (suorituspaikka). Tutkimushankkeelle nimetään vastuullinen tutkija, joka vastaa hankkeen toteuttamisesta ja rahoituksen koordinoinnista. Vastuullisella tutkijalla tulee olla tohtorin tutkinto.
Hakemuksen vastuullista tutkijaa ei voi vaihtaa hakemuksen käsittelyprosessin aikana (hakuajan päätyttyä mutta ennen päätöksentekoa). Tästä voi olla poikkeuksena ainoastaan vastuullisen tutkijan menehtyminen.
Erityisehdot ja rajoitukset
Valtionavustuslain (688/2001) mukaisesti samalle tutkimushankkeelle ei myönnetä samanaikaista rahoitusta samaan käyttötarkoitukseen sekä OKM:stä että Akatemiasta. Jos ison tutkimuskokonaisuuden eri osille kuitenkin haetaan rahoitusta samanaikaisesti sekä OKM:ltä että Akatemialta, hakijan tulee osoittaa eri hakemukset eri sisältöisine tutkimussuunnitelmineen molemmille rahoittajille.
Rahoitusta ei voida myöntää henkilölle, joka on osallistunut haun suunnitteluun tavalla, joka tuottaa hänelle kilpailuetua muihin hakijoihin nähden.
Mikäli hakemus sisältää Venäjä- tai Valko-Venäjä-yhteistyötä, hakijan tulee ottaa huomioon OKM:n linjaukset asiasta.
Jos hakija on kolmen edellisen vuoden aikana todetusti syyllistynyt tutkimusvilppiin, Akatemia jättää hakemuksen tutkimatta.
Hakemusta ei käsitellä, jos hakija tai hakemus ei täytä haulle asetettuja pätevyys- tai muita keskeisiä vaatimuksia tai jos muutoin ei ole edellytyksiä asian käsittelyyn. Hakemus voidaan jättää arvioimatta ja rahoittamatta tiedepoliittisiin syihin perustuen, tai jos on ilmeistä, ettei hakija joistain muusta syystä voi saada rahoitusta jätetyn hakemuksen perusteella. Lue lisää siitä, milloin Akatemia ei käsittele tai arvioi hakemusta.
Tutkimushankkeen rahoituskausi voi alkaa aikaisintaan 1.4.2023. Rahoitusta on oikeus käyttää myöntövuoden ja sitä seuraavan vuoden aikana. Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee avustuspäätökset keväällä 2023. Ministeriö rahoittaa yksittäistä tutkimushanketta enintään kolmen vuoden ajan.
Rahoitus toteutetaan edellyttäen, että eduskunta päättää osoittaa tarvittavat varat vuoden 2023 talousarviossa.
Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä avustus voi kattaa enintään avustuspäätöksessä määritellyn osuuden avustettavan toiminnan tai hankkeen toteutuneista kokonaiskustannuksista. Avustuksen hyväksyttävät kustannukset määritellään avustuspäätöksessä ja sen liitteessä.
Valtionavustuksella tuettaviksi haettavien palkkojen suuruus tulee mitoittaa tutkimuksen suorituspaikan tavanomaisen palkkaustason mukaisesti.
Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksesta enintään 15 prosenttia voidaan käyttää tutkimushankkeen yleiskustannuksiin, joiden tarkoituksena on kattaa tutkimusrahoitusta saavien hankkeiden perusedellytyksiä. Tavanomaiset perusedellytykset ovat samat kuin laitoksen muilla tutkijoilla eli esimerkiksi työskentely- ja laboratoriotilat, laitteet (ml. tietohallinto), tietoliikenne-, puhelin-, posti-, kopiointi- ja kirjastopalvelujen käyttömahdollisuus.
Avustusta voidaan hakea kattamaan esimerkiksi seuraavia tutkimuksen välittömiä kustannuksia:
- tutkimusryhmän tutkijoiden palkkaus, ml. tutkimushankkeen vastuullisen tutkijan palkkauskulut
- tutkimuksen toteuttamisesta aiheutuvat välttämättömät kulut (aineet, tarvikkeet, tavarat)
- kongressi- ja kokousmatkat (enintään 5 000 € vuodessa)
- muut kulut
Voimassa olevat linjaukset ja kustannukset, joihin ministeriö myöntää rahoitusta, on kuvattu tarkemmin OKM:n hakuilmoituksessa.
Valtionavustusta voidaan myöntää vain erittäin painavista syistä palkkakustannuksiin, jos hakijalla on valtionavustuslain (688/2001) 7 §:n 2 momentissa tarkoitettuja esteitä, jotka liittyvät laittoman työvoiman palkkaamiseen.
Edellytykset suorituspaikalta
Tutkimuksen suorituspaikka so. hakijan taustaorganisaatio (esimerkiksi yliopisto, tutkimuslaitos tai muu tutkimusorganisaatio) takaa hankkeen toteuttamisen tavanomaiset perusedellytykset, jotka määräytyvät tutkimuksen luonteen perusteella. Nämä ovat samat kuin laitoksen muilla tutkijoilla eli työskentely- ja laboratoriotilat, laitteet (mukaan lukien tietotekniset laitteet) sekä tietoliikenne-, puhelin-, posti-, kopiointi- ja kirjastopalvelujen käyttömahdollisuus. Vastaanottaessaan tutkimusrahoituksen suorituspaikka vastaa siitä, että mahdolliset tutkimuksen tekemiseen tarvittavat eettisten toimikuntien lausunnot ja luvat on hankittu ennen hankkeen alkamista.
Vertaisarvioitujen artikkeleiden välittömästi avoimeksi saattamisen kulut sisältyvät suorituspaikkojen yleiskustannuksiin ja ovat siten yksi suorituspaikan tarjoama perusedellytys. Tutkimusaineistojen säilyttämisen ja avaamisen kulut katsotaan kuuluvan tutkimushankkeen suorituspaikan yleiskustannuksiin ja ne voidaan vain poikkeuksellisesti ja perustellusta syystä hyväksyä tutkimusrahoituksesta katettaviksi tutkimuskuluiksi. Suorituspaikka sitoutuu myös siihen, että aineistonhallintasuunnitelma on toteutettavissa suorituspaikassa ja toimenpiteet noudattavat hyvää aineistonhallintatapaa.
Tarkemmat ohjeet rahoituksen käyttöön liittyen löytyvät OKM:n hakuilmoituksesta.
Rahoitussuunnitelma
Hakija esittää hankkeen kustannusarvion erillisellä liitelomakkeella (Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntatutkimus, liitelomake 14 vuoden 2023 hakuun), Lomakkeelle kirjataan arvio rahoituksen vuosittaisesta tarpeesta menolajeittain. Hakija esittää myös rahoitussuunnitelman eli samaan hankkeeseen jo myönnetyn sekä hankkeen toteutuessa suorituspaikan tarjoaman rahoituksen. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä avustus voi kattaa enintään avustuspäätöksessä määritellyn osuuden avustettavan toiminnan tai hankkeen toteutuneista kokonaiskustannuksista. Avustuksen hyväksyttävät kustannukset määritellään avustuspäätöksessä ja sen liitteessä.
Hakemuksen jättäminen ja täydentäminen
Hakuaika on ehdoton. Haku päättyy 5.10.2022 klo 16.15 Suomen aikaa.
Jätä hakemus hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Voit jättää vain sellaisen hakemuksen, jossa on kaikki pakollisiksi määritellyt tiedot ja liitteet.
Jätettyä hakemusta voi muokata ja täydentää hakuajan päättymiseen saakka. Jo jätettyä hakemusta voi muuttaa ennen hakuajan päättymistä esimerkiksi vaihtamalla hakemuksen liitteitä. Jos huomaat hakuajan päätyttyä merkittäviä puutteita hakemuksessa, ota välittömästi yhteyttä hakuilmoituksessa mainittuun Suomen Akatemian yhteyshenkilöön, jolloin hakemus voidaan avata täydennettäväksi. Kun olet täydentänyt hakemusta, sinun tulee jättää se uudelleen. Täydennys otetaan huomioon, jos se on mahdollista hakemuksen arviointi- ja päätöksentekoprosessin kannalta.
Akatemia voi pyytää hakijaa täydentämään hakemustaan. Jos hakija ei ole täydentänyt hakemustaan määräaikaan mennessä, hakemus voidaan jättää käsittelemättä (tutkimatta). Hakijan on huolehdittava, että yhteystiedot (sähköpostiosoite) ovat ajan tasalla.
Hakemuksen vireille tulo
Hallintolain 17 §:n ja sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa annetun lain 8 §:n mukaan vastuu hakemuksen saapumisesta perille määräajassa on lähettäjällä. Hakemuksen katsotaan olevan vireillä, kun verkkoasioinnin lomake ja asioinnissa pakollisiksi määritellyt liitteet on jätetty verkkoasiointiin. Järjestelmä ilmoittaa onnistuneesta hakemuksen jättämisestä sähköpostilla hakijan ilmoittamaan osoitteeseen.
Hakemusta ei käsitellä, jos hakija tai hakemus ei täytä haulle asetettuja pätevyys- tai muita keskeisiä vaatimuksia tai jos muutoin ei ole edellytyksiä asian käsittelyyn. Hakemus voidaan jättää arvioimatta ja rahoittamatta tiedepoliittisiin syihin perustuen, tai jos on ilmeistä, ettei hakija joistain muusta syystä voi saada rahoitusta jätetyn hakemuksen perusteella. Lue lisää siitä, milloin Akatemia ei käsittele tai arvioi hakemusta.
Hakemuksen julkisuus, tietosuoja
Hakemus liitteineen on julkinen asiakirja lukuun ottamatta lähtökohtaisesti salassa pidettäviä tutkimussuunnitelmaa, aiesuunnitelmaa ja abstraktia. Tästä syystä esimerkiksi ansioluettelossa ei tule ilmoittaa salassa pidettäviä tietoja. Julkisuus perustuu lakiin viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Akatemian toiminnassa noudatetaan tietosuojalainsäädäntöä. Hakija vastaa hakemukseen sisältyvien henkilötietojen luovutuksesta ja tarvittaessa näihin liittyvien suostumusten pyytämisestä asianosaisilta. Tutkimusrahoituksen henkilörekisterin osalta EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) mukainen tietosuojaseloste löytyy Akatemian verkkosivuilta kohdassa Tietosuojaselosteet.
Hakemus koostuu Akatemian verkkoasioinnissa täytettävistä lomakkeista sekä PDF-muodossa jätettävistä hakemuksen liitteistä. Hakijalla on oikeus jättää hakemuksensa suomeksi tai ruotsiksi. Hakemukset pyydetään kuitenkin jättämään englanniksi, koska hakemukset arvioidaan kansainvälisesti.
Suuri osa alla olevista linkeistä vie ohjehakemistoon A-Ö ja Akatemian verkkosivuille.
Hakemuksen osat ja niiden sisältö verkkoasioinnissa (SARAssa)
Henkilötiedot (Personal data)
- Henkilötiedot
- Tutkinnot (viimeisin ensimmäisenä), lisätiedot-kohtaan voi täyttää esim. tietoja vanhempainvapaasta
- Dosentuurit ja professuurit
Ansioluettelo (CV)
- Enimmäispituus 3 sivua
- Ansioluettelon on noudatettava mallipohjassa esitettyä rakennetta.
Yleiskuvaus (General information)
- Suorituspaikan tiedot
- Tutkimushankkeen nimi englanniksi ja suomeksi / ruotsiksi
- Tutkimusalat (vähintään yksi, enintään viisi). Tutustu tutkimusaloihin.
- Asiasanat englanniksi ja suomeksi / ruotsiksi
Abstrakti (Abstract)
- Enimmäispituus on 2500 merkkiä välilyönteineen
- Kerro lyhyesti tutkimuksen tieteelliset ja yhteiskunnalliset tavoitteet, tutkimusmenetelmät, aineisto, odotettavat tulokset ja vaikuttavuus
- Lue ohjeet abstraktista
Tutkimussuunnitelma (Research plan)
- Enimmäispituus 12 sivua
- Tutkimussuunnitelma jätetään PDF-liitteenä omalla välilehdellään.
- Katso ohje tutkimussuunnitelman rakenteesta. OKM:n liikuntatieteellisten tutkimushankkeiden tutkimussuunnitelma noudattaa akatemiahankkeen suunnitelmaa. Annettua rakennetta on noudatettava. Otsikoita ei saa muokata.
- Hakemusta ei voi jättää, jos järjestelmä havaitsee virheen sivumäärityksissä tai rakenteessa.
- Katso verkkoasioinnin ohje
Tärkeimmät julkaisut ja muut tutkimustuotokset (Most relevant publications and other key outputs)
- Vastuullinen tutkija ilmoittaa yhteensä enintään kymmenen hankkeen kannalta tärkeintä omaa julkaisua ja enintään kymmenen tärkeintä omaa muuta tutkimustuotosta perusteluineen.
- Julkaisuja voi hakea kansallisesta VIRTA-julkaisutietopalvelusta; tutustu palveluun. Katso myös verkkoasioinnin ohje.
- Valituille julkaisuille ja muille tutkimustuotoksille on molemmille omat perustelulaatikot. Jos muuta tutkimustuotostyyppiä ei ole valintalistalla, valitse ”muu mikä?” (”other, what?”) ja kirjoita tuotoksen nimi.
- Julkaisuja voi syöttää myös suoraan. Pakolliset tiedot: tekijä(t), julkaisun otsikko, julkaisuvuosi ja sarjan/lehden nimi sekä julkaisutyyppi (ei näytetä hakemuksen PDF-versiossa)
- Tietoja käytetään arvioitaessa hakijan pätevyyttä toteuttaa hanke
Liikkuvuus (Mobility)
- Kuvaa hankkeessa suunniteltu kansallinen ja kansainvälinen liikkuvuus eriteltynä henkilöittäin
- Katso lisätietoja liikkuvuudesta.
- Akatemia suosittelee yhteistyökirjeen liittämistä hakemukseen. Lue ohjeet yhteistyökirjeen sisällöstä.
- Koska hakemukset arvioidaan kansainvälisesti, yhteistyökirjeet suositellaan kirjoittamaan englanniksi.
Yhteistyötahot (Collaborators)
- Hankkeen yhteistyötahot eriteltynä (nimi, organisaatio, maa)
- Yhteistyötahojen roolit ja keskeiset ansiot hankkeen kannalta sekä perustelut heidän valinnoilleen kuvataan tutkimussuunnitelmassa kohdassa 3.2. Yhteistyötahot
- Akatemia suosittelee yhteistyökirjeen liittämistä hakemukseen. Lue ohjeet yhteistyökirjeen sisällöstä.
- Koska hakemukset arvioidaan kansainvälisesti, yhteistyökirjeet suositellaan kirjoittamaan englanniksi.
Tutkimusetiikka (Research ethics)
- Tutkimushankkeen eettinen ennakkoarviointilausunto ja/tai koe-eläinlupa (kyllä/ei).
- Tutkimusvilppiin syyllistyminen (kyllä/ei). Jos hakija on edellisen kolmen vuoden aikana todetusti syyllistynyt tutkimusvilppiin, Akatemia jättää hakemuksen käsittelemättä (tutkimatta).
- Laittoman työvoiman käyttöön syyllistyminen valtionavustuslain 688/2001 7 §:n 2 momentin tarkoittamalla tavalla (kyllä/ei).
- Tutkimuseettiset kysymykset kuvataan tutkimussuunnitelman kohdassa 4. Vastuullinen tiede.
- Tutustu eettisiin näkökulmiin.
Julkinen kuvaus (Public description)
- Enimmäispituus 1000 merkkiä välilyönteineen
- Kirjoita tutkimushankkeen yleistajuinen ja selkeä kuvaus englanniksi ja suomeksi / ruotsiksi
- Rahoittaja voi käyttää julkista kuvausta rahoitetusta hankkeesta. On tärkeää, että julkinen kuvaus on ymmärrettävä laajemmallekin yleisölle. Julkinen kuvaus tallentuu myös kansalliseen tutkimustietovarantoon, josta tietoa jaetaan Suomessa tehtävästä tieteellisestä tutkimuksesta.
- Lue ohjeet julkisen kuvauksen kirjoittamiseen
Liitteet (Appendices)
- Liitteiden tulee olla PDF-tiedostoja. Katso tarvittavat liitelomakepohjat (Lomake 14 & Selvityslomake) OKM:n hakuilmoituksesta.
Pakolliset liitteet:
- Vastuullisen tutkijan täydellinen julkaisuluettelo. Lue ohjeet julkaisuluettelon rakenteesta.
- Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntatutkimus, liitelomake 14 vuoden 2023 hakuun
Tapauskohtaiset liitteet:
- Yhteistyökirje. Lue ohjeet yhteistyökirjeen sisällöstä. Koska hakemukset arvioidaan kansainvälisesti, yhteistyökirjeet suositellaan kirjoittamaan englanniksi.
- Selvityslomake liikuntatieteellisen tutkimustyöhön saadun valtionavustuksen käyttämisestä
Valtuutus (Authorisation)
- Voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään osia hakemuksesta puolestasi tai katselemaan hakemustasi.
- Aloita kirjoittamalla hänen nimeään varattuun kenttään. Jos hän on rekisteröitynyt verkkoasiointiin (SARA) käyttäjäksi, voit valita hänet listalta.
- Valtuutettavan henkilön täytyy olla rekisteröitynyt verkkoasioinnissa (SARA) käyttäjäksi
- Yhtä aikaa ei voi samalle kentälle valtuuttaa useampia henkilöitä etkä voi itse valtuutuksen aikana muokata kenttää.
- Älä valtuuta itseäsi.
- Valtuutuksen tekniset ohjeet löydät verkkoasioinnin ohjeista.
Jätä hakemus (Submit Application)
- Hakemuksen voi jättää, kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty tai liitetty välilehdillä
- Punainen varoituskolmio välilehdellä kertoo, jos jotain pitää vielä täydentää
- Jätettyä hakemusta voi muokata ja täydentää hakuajan aikana. Tallennus korvaa vanhan version.
- Hakuajan jälkeen hakemuksen täydennystä on pyydettävä Akatemiasta hakuilmoituksessa mainituilta yhteyshenkilöiltä.
Liikuntatieteellisen tutkimuksen määrärahahakemusten arvioinnissa noudatetaan Akatemian arviointikäytäntöjä ja -kriteerejä. Hakemusten tieteellinen taso arvioidaan Suomen Akatemian järjestämässä vertaisarvioinnissa. Akatemia käyttää hakemusten arvioijina pääosin ulkomaisia asiantuntijoita.
Hakemukset arvioidaan pääasiassa kansainvälisissä paneeleissa. Hakemuksille, jotka eivät sovi aihealueeltaan mihinkään paneeliin, pyydetään vähintään kaksi yksittäistä arviota.
Arvioinnissa noudatettavia periaatteita ovat läpinäkyvyys, integriteetti, tasapuolisuus, pätevyys ja monimuotoisuus. Lue lisää vastuullisesta tutkijanarvioinnista.
Hakemusten tieteellisen tason lisäksi arvioidaan, miten hakemus vastaa OKM:n hakuilmoituksessa määriteltyjä linjauksia. Valtion liikuntaneuvosto antaa asiasta lausuntonsa ministeriölle.
Arviointikriteerit:
- miten hanke toteuttaa ohjelman tavoitteita
- tutkimussuunnitelmassa kuvatun tutkimuksen tieteellinen laatu, innovatiivisuus ja uutuusarvo sekä vaikuttavuus tiedeyhteisössä
- tutkimussuunnitelman toteuttamiskelpoisuus (ml. vastuullinen tiede)
- hakijan / tutkimusryhmän pätevyys hankkeen toteuttamiseksi sekä mahdollinen tutkijankoulutus
- tutkimusympäristön ja yhteistyöverkostojen laatu (ml. tutkijoiden liikkuvuus)
Tutustu arvosana-asteikkoon ja arviointikysymyksiin, joilla hakemus arvioidaan: liikuntatieteellisten tutkimushankkeiden arviointilomake ja arviointiohjeisiin. Arviointiohjeet ja lomakkeet ovat vain englanniksi. Paneeli antaa kustakin hakemuksesta yhden lausunnon, joka on luottamuksellinen asiakirja.
Vertaisarvioinnin jälkeen liikuntalain (390/2015) 6 §:n ja liikunta-asetuksen (550/2015) 2 §:n mukaisesti valtion liikuntaneuvosto antaa lausuntonsa liikuntatieteellisistä valtionavustuksista opetus- ja kulttuuriministeriölle, minkä pohjalta ministeriö tekee päätökset avustuksista ja tiedottaa asiasta hakijoille.
Ministeriö huomioi päätöksiä tehdessään hakemuksen saamat tieteellisen tason arviot Suomen Akatemialta sekä Valtion Liikuntaneuvoston antaman lausunnon hankkeiden liikuntapoliittisesta relevanssista.
Ministeriö arvioi päätösharkinnassaan hankkeiden saamaa tieteellisen tason arviota, hankkeiden sijoittumista valituille teema-alueille liikuntaneuvoston lausunnon pohjalta, käytettävissä olevia määrärahoja sekä hankkeiden tarpeellisuutta tunnistettujen tietoaukkojen täyttämiseksi.
Suomen Akatemialta ja Valtion Liikuntaneuvostolta saadut arviointilausunnot eivät sido opetus- ja kulttuuriministeriötä päätöksenteossa.
Voimassa olevat perusteet on kuvattu tarkemmin OKM:n hakuilmoituksessa.
Päätökset uusista liikuntatieteellisistä tutkimusprojekteista pyritään tekemään maaliskuun 2023 loppuun mennessä.
Kun rahoituspäätös on tehty, ministeriö tiedottaa asiasta hakijoille. Päätösten jälkeen saat myös ilmoituksen sähköpostiisi. Voit viestin saatuasi kirjautua omilla tunnuksillasi verkkoasiointiin ja lukea hakemuksestasi annetun asiantuntijalausunnon.
Myönteisen rahoituspäätöksen saaneita pyydetään jättämään ohjeen mukainen aineistonhallintasuunnitelma Akatemian kirjaamoon (kirjaamo@aka.fi) kahdeksan viikon kuluessa päätöspäivästä.
Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten hakuun liittyvät kysymykset (haun tavoite, hakukelpoisuus, haun rajoitukset, rahoituspäätökset, maksatukset)
- erityisasiantuntija Samuli Rasila, p. 029 533 0057, etunimi.sukunimi(at)gov.fi
Hakemusten jättäminen Akatemian verkkoasioinnin kautta, mahdollinen samanaikainen hakeminen sekä OKM:n että Akatemian haussa. Hakemusten tieteellinen arviointi.
- tiedeasiantuntija Rita Rinnankoski-Tuikka, p. 029 533 5096, etunimi.sukunimi@aka.fi