Akatemiaprofessorin tehtävä, aiehaku, kaikki tutkimusalat

3.9.2019
26.9.2019 klo 16:15 Suomen aikaa
1.9.2021-31.8.2026
Päätetty
  • Palkkausmääräraha viisivuotiskaudelle yhteensä 789 973 euroa/akatemiaprofessori, joka vastaa 9 000 euron kuukausipalkkaa. Tehtävään valitun on mahdollista hakea tutkimuskulurahoitusta myöhemmin erillisellä hakemuksella.

Akatemiaprofessorin tehtävään voidaan valita henkilö, joka on osoittautunut eteväksi tutkijaksi ja jonka voidaan katsoa vaikuttavan merkittävästi tutkimuksen edistymiseen sekä akatemiaprofessuurikauden aikana että sen jälkeen.

Tehtävä on tarkoitettu huippututkijalle määräaikaiseen täysipäiväiseen tutkimustyöhön ja siihen liittyvään toimintaan. Akatemiaprofessori toteuttaa tutkimussuunnitelmaansa, johtaa tutkimusryhmänsä työtä ja antaa ohjausta nuorille tieteenharjoittajille.

Akatemiaprofessorin tehtävän haku on kaksivaiheinen. Aiehakemukset arvioidaan syyshaun 2019 paneeleissa ja arviointilausuntojen perusteella Akatemian yleisjaosto päättää varsinaiseen hakuun valittavat hakijat. Varsinainen haku toteutetaan keväällä 2020.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA), tutustu huolellisesti sekä alla olevaan hakuilmoitukseen että Lue myös -osion sisältöön ja erityisesti rahoitusehtoihin. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta. Voit tulostaa tai tallentaa sen pdf:nä alla olevasta napista.

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?