Suomen Akatemian huhtikuun haut on julkaistu

3.3.2021

Suomen Akatemian huhtikuun 2021 hakutiedot on julkaistu Akatemian verkkosivuilla. Hakemuksen voi jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin 1.­-28.4.2021. Tutkimusinfrastruktuurien FIRI-haku päättyy 19.5.2021. Haettavana on rahoitusta ICT2023-ohjelmasta, kiertotalouden tutkimiseen ja tutkimusinfrastruktuureihin.

ICT2023-ohjelmaan kuuluvassa haussa on haettavana rahoitusta uusien tekoälymenetelmien tutkimiseen sekä turvallisuuden ja yksityisyyden tutkimiseen hajautetuissa järjestelmissä. Akatemia on varautunut rahoittamaan kummassakin ohjelmassa tutkimusta seitsemällä miljoonalla eurolla.

Kriittiset materiaalit kaupunkien kiertotaloudessa -akatemiaohjelmassa tavoitteena on tuottaa tieteellistä tietoa kiertotalouden kriittisistä materiaalivirroista, korkean teknologian tuotteista ja palveluista kiertotaloudessa, kiertotalouden eri toimijoiden yhteistyöstä ja toiminnan ohjauksesta sekä kiertotalouden yhteydestä kaupungistumiseen. Akatemia on varautunut rahoittamaan tutkimusta kyseisessä akatemiaohjelmassa kahdeksalla miljoonalla eurolla.

Kansallisten tutkimusinfrastruktuurien FIRI-tiekarttahaku on avoinna muista hausta poiketen 19.5. asti. Haut on suunnattu tiekartan tutkimusinfrastruktuureille ja hankkeille, jotka liittyvät kansainvälisiin tutkimusinfrastruktuureihin, joissa Suomi on jäsen (FIRI2021 Tiekartta), sekä tiekartan ulkopuolisille tutkimusinfrastruktuureille (FIRI2021 Tiekartan ulkopuoliset). Akatemia on varautunut rahoittamaan tutkimusinfrastruktuureita FIRI2021-rahoitushauissa yhteensä noin 30 miljoonalla eurolla nyt avoinna olevan kahden haun kesken jaettavaksi.

Huhtikuussa 2021 haettavana oleva rahoitus:

Tutkimus

Tutkimusympäristö

Strateginen tutkimus

Lisätietoja:

  • Hakuilmoituksissa mainitut tiedeasiantuntijat ja ohjelmapäälliköt

Suomen Akatemian viestintä
viestintäasiantuntija Vesa Varpula
p. 029 533 5131
vesa.varpula[at]aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?