Tieteen tila 2023

Suomen Akatemian tieteen tila -työn tavoitteena on tuottaa materiaalia, joka tukee korkeakoulujen ja valtion tutkimuslaitosten omaa kehitystyötä ja vahvistaa tiedepolitiikan toimijoiden käytössä olevaa tietopohjaa. Tieteen tilassa julkaistaan säännöllisesti tilastollisia ja bibliometrisiä tarkasteluja tutkimuksen rahoituksesta ja henkilöstöstä sekä julkaisutoiminnasta. Lisäksi julkaistaan temaattisia analyysejä.

Uusimmat Tieteen tila -tilastot

Uusimmissa Tieteen tila -tilastoissa tarkastellaan tutkimuksen rahoitusta ja henkilöstöä sekä tieteellistä julkaisutoimintaa. Tarkastelujen perusnäkökulmina ovat tutkimussektorit ja yksittäiset tutkimusorganisaatiot sekä tieteenalaryhmät. Lisäksi tutkimusrahoituksen ja tieteellisen julkaisutoiminnan kohdalla vertaillaan Suomea keskeisiin verrokkimaihin.

Tällä sivulla olevat Tieteen tila -tilastot on julkaistu kesäkuussa 2023. Tieteen tila -tilastot julkaistaan seuraavan kerran vuonna 2024.

Tiivistetty yleisesitys Tieteen tila -tilastoista:

Täydentävää materiaalia

Katsauksessa käytetyt tieteenalaryhmittelyt

  Lue myös

  Kestävän kehityksen tavoitteet Suomen julkaisuissa

  Raportissa tarkastellaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita Suomen julkaisuissa ja toisaalta Suomen Akatemian rahoittamien hankkeiden julkaisuissa. Aineistona on Web of Science -julkaisutietokanta. Raportti käsittelee kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyvien julkaisujen määrää, tieteellistä vaikuttavuutta sekä osuutta Suomen ja Akatemian rahoittamien hankkeiden koko julkaisutoiminnasta.

  Lisätietoja

   • johtava tiedeasiantuntija Otto Auranen, puh. 029 533 5141, tietoaineistot(at)aka. fi

  Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?