Suomen Akatemian huhtikuun haut on julkaistu

13.3.2023

Suomen Akatemian huhtikuun 2023 hakutiedot on julkaistu Akatemian verkkosivuilla. Hakemuksen voi jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin 5.-26.4.2023. Suurteholaskennan kansainvälisen yhteistyön erityisrahoituksen hakuaika on 12.4.-10.5.2023.

ICT2023-ohjelmassa on haettavana rahoitusta tieto- ja viestintäteknologian rajat -teemassa sekä terveystietojen turvallinen käytön -teemassa. Akatemia on varautunut rahoittamaan molemmissa ohjelmissa tutkimusta yhdeksällä miljoonalla eurolla.

Suurteholaskennan kansainvälisen yhteistyön rahoituksella tuetaan lippulaivojen aihealueilla kansainvälistä tutkimusyhteistyötä, jossa hyödynnetään EuroHPC-suurteholaskentaresursseja eurooppalaisessa yhteistyössä, tai jossa hyödynnetään LUMI supertietokonetta yhteistyössä Yhdysvaltain Texasin ja/tai Coloradon osavaltioissa toimivien kumppanien kanssa ja/tai japanilaisten tutkimusryhmien kanssa. Rahoitusta ei myönnetä koordinaatioon tai yhteistyön suunnitteluun.

Huhtikuussa on haettavana rahoitusta myös tutkimusinfrastruktuureille. Haut kohdennetaan tiekartan 2021–2024 tutkimusinfrastruktuureille ja kansainvälisille tutkimusinfrastruktuurijäsenyyksille sekä tiekartan ulkopuolisille infrastruktuureille. Olemassa olevien jäsenyyksien jäsenmaksuille järjestetään erillinen kutsuhaku keväällä 2023. Akatemia on varautunut rahoittamaan tutkimusinfrastruktuureita FIRI2023-rahoitushauissa yhteensä noin 40 miljoonalla eurolla. Rahoitus jaetaan näiden kahden nyt avoinna olevan haun kesken.

Huhtikuussa 2023 haettavana oleva rahoitus:

Tutkimus

Tutkimusympäristöt

 

Lisätietoja:

  • Hakuilmoituksissa mainitut tiedeasiantuntijat

Suomen Akatemian
viestintäviestintäasiantuntija Vesa Varpula
p. 029 533 5131
vesa.varpula[at]aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?