FIRI2023: Tiekartan ulkopuoliset tutkimusinfrastruktuurit

5.4.2023
26.4.2023 klo 16.15 Suomen aikaa
noin 40 miljoonaa euroa kahdelle nyt avattavalle haulle
1.1.2024–31.12.2026
Käsittelyssä
  • Akatemialta haettavan rahoitusosuuden suositeltava alaraja on yksittäisen hakemuksen osalta 200 000 euroa. Konsortiohakemuksessa osahankkeen suositeltava alaraja on 100 000 euroa ja koko konsortion suositeltava alaraja on 600 000 euroa.
  • Hakijana on yksittäinen tutkimusorganisaatio tai niiden muodostama konsortio.

Suomen Akatemia rahoittaa kansallisesti merkittävien, tieteellistä tutkimusta toiminnassaan edistävien tutkimusinfrastruktuurien hankkimista, perustamista, vahvistamista ja uudistamista. FIRI-rahoitus on tarkoitettu tutkimusinfrastruktuurin rakentamisvaiheen investointikuluihin, kuten laitteiden ja järjestelmien hankintaan sekä palveluiden muodostamiseen. Rahoitusta voi myös hakea olemassa olevan infrastruktuurin merkittävään päivittämiseen. Haut on suunnattu tiekartan 2021–2024 tutkimusinfrastruktuureille ja hankkeille, jotka liittyvät kansainvälisiin tutkimusinfrastruktuureihin, joissa Suomi on jäsen (FIRI2023 Tiekartta ja kansainväliset jäsenyydet) sekä tiekartan ulkopuolisille tutkimusinfrastruktuureille (FIRI2023 Tiekartan ulkopuoliset). Suomen Akatemia on varautunut rahoittamaan tutkimusinfrastruktuureita FIRI2023-rahoitushauissa yhteensä noin 40 miljoonalla eurolla jaettavaksi näiden kahden nyt avoinna olevan haun kesken.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta. Tutustu myös kaikkiin liitteisiin, jotka on koottu Ohjehakemistoon A-Ö, FIRI (tutkimusinfrastruktuurit).

Avaa kaikki

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?