Tulossa hakuun elokuussa: Kriisivalmiuden ja huoltovarmuuden tutkimuksen erityisrahoitus

30.6.2020

Valtion neljännessä lisätalousarviossa osoitettiin Suomen Akatemialle 20 miljoonaa euroa myönnettäväksi vuonna 2020 kriisivalmiuteen ja huoltovarmuuteen liittyvään tieteelliseen tutkimukseen.

Kriisivalmiuden ja huoltovarmuuden tutkimuksen erityisrahoitushaussa rahoitettavien hankkeiden tulee korkeatasoisen tutkimuksen lisäksi edistää aihepiirin laajempaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Päätökset tehdään kansainvälisen vertaisarvioinnin ja rahoitushaun tavoitteiden pohjalta.

  • Milloin haku käynnistyy? Hakuilmoitus julkaistaan elokuun puolivälin jälkeen jahakuaika alkaa ennen elokuun loppua. Haku päättyy syyskuun puolivälissä. Päätökset tehdään vuoden 2020 loppupuolella.
  • Kuka voi hakea? Tutkimusryhmät ja tutkimusryhmien muodostamat konsortiot. Rahoitusta voidaan myöntää yksittäiselle hankkeelle tai konsortiolle.
  • Mikä on rahoituskausi? Rahoituskausi voi alkaa takautuvasti hakuilmoituksen julkaisusta alkaen ja päättyy viimeistään 30.11.2023.

Aiemmin tänä vuonna Akatemia on rahoittanut tutkimushankkeita COVID-19-epidemiaan liittyen (Suomen Akatemia päätti COVID-19-erityisrahoituksestaSuomen Akatemia rahoittaa COVID-19-rokote- ja lääkekehityshankkeita 10 miljoonalla eurolla).

Elokuussa avattavassa kriisivalmius- ja huoltovarmuustutkimuksen haussa on tavoitteena rahoittaa laajasti kriisivalmiuteen ja huoltovarmuuteen liittyvää monitieteistä tutkimusta. Haun tarkemmat teemat ja tavoitteet tarkentuvat kesän aikana sidosryhmien kanssa käytävien keskustelujen myötä.

Hakuilmoituksesta sekä tarkemmasta hakuaikataulusta tiedotetaan verkkosivuillamme ja Akatemian Twitter-tilillä elokuun alkuun mennessä.

Lue myös:

Lisätietoja:

  • Kysymyksiä kriisivalmiuden ja huoltovarmuuden tutkimuksen tulevaan erityisrahoitukseen liittyen voi lähettää osoitteeseen: prep(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?