Kehitystutkimus - DEVELOP (2018-2022)

DEVELOPissa tutkitaan globaalin kehityksen kysymyksiä, jotka hyödyttävät kehitysmaiden kehitystä. Ohjelma tuottaa tietoa ongelmien ratkaisuun esimerkiksi terveyteen, luonnonvaroihin, talouteen ja koulutukseen liittyvissä aiheissa.

Suomen Akatemian ja ulkoministeriön yhteisrahoitteisessa kehitystutkimuksen ohjelmassa rahoitetaan monitieteistä ja ongelmalähtöistä tutkimusta, jonka kohteena ovat globaalin kehityksen kysymykset, ja joka hyödyttää kehitysmaiden kehitystä sekä suomalaista osaamista.

Ohjelman teemat nousevat Suomen kehityspoliittisista tavoitteista ja YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman linjauksista.

Kehitystutkimus kuvaa ja tulkitsee kehityksen ulottuvuuksia, auttaa ymmärtämään kehityksen esteitä ja etsii keinoja näiden esteiden poistamiseksi. Käytännön tavoitteena on tuottaa tietoa ongelmien ratkaisuun esimerkiksi terveyteen, luonnonvaroihin, talouteen ja koulutukseen liittyen. Lisäksi tarvitaan tietoa kansainvälisten, kansallisten ja kulttuuristen järjestelmien toiminnasta sekä näiden kehitykselle asettamista rajoituksista ja mahdollisuuksista.

Kehitystutkimuksen akatemiaohjelman haku toteutettiin syksyllä 2017. Ohjelmassa rahoitetaan nelivuotisia tutkimushankkeita. Seitsemän ensimmäistä hanketta aloittivat toimintansa maaliskuussa 2018. Ohelmaan lisättiin viisi hanketta ulkoministeriön lisärahoituksella lokakuussa 2018.

Lisätietoja

  • ohjelmapäällikkö Mikko Ylikangas, p. 029 533 5143
  • ohjelmapäällikkö Sara Illman, p. 029 533 5119
  • suunnittelija Ritva Helle, p. 029 533 5023

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

 

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?