Kansainvälinen yhteisrahoitteinen haku: Solar-driven chemistry 2021/2022 (SDC2) -tutkimusohjelma

30.7.2021
29.10.2021
1,0 M€ suomalaisosahankkeille, haun kokonaisrahoitus 5,75 M€
Päätetty

Kyseessä on kaksivaiheisen haun aiehaku, jossa hakemukset jätetään haun koordinaattorille (Deutsche Forschungsgemeinschaft, DFG, German Research Foundation). Hakemukset arvioidaan kansainvälisessä vertaisarvioinnissa. Tavoitteena on kutsua arvioinnissa parhaiten menestyneet hakemukset varsinaiseen hakuun helmikuussa 2022. Rahoitukseen valittujen konsortioiden suomalaisosapuolille järjestetään Akatemian kutsuhaku ja luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta tekee lopulliset rahoituspäätökset loppuvuodesta 2022. Ohjelman hankkeiden rahoitus alkaa alkuvuodesta 2023. Hankkeiden rahoituskausi on 24 tai 36 kk.

Kussakin hakemuksessa tulee olla 2−4 partneria 2−4 maasta. Rahoittajina ovat Akatemian lisäksi Puolan, Ranskan, Saksan, Sveitsin ja Turkin tutkimusrahoittajat. Suomalaisosahankkeita koskevien hakuehtojen osalta sovelletaan pääsääntöisesti Akatemiahankkeisiin liittyvää ohjeistusta. Luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta on valmistautunut rahoittamaan haussa menestyvien konsortioiden suomalaisosapuolia enintään 1,0 miljoonalla eurolla. Hankkeiden budjettien suunnittelussa käytetään kokonaiskustannusmallia. Akatemialta haettava rahoitusosuus on enintään 330 000 €/osahanke (laskennallisesti 110 000 €/vuosi), mikäli konsortiossa on yksi osahanke Suomesta, ja enintään 450 000 €/konsortio (laskennallisesti 150 000 €/vuosi), mikäli konsortiossa on mukana kaksi osahanketta Suomesta. Tavoitteena on rahoittaa noin 3 projektia.

Haun teema pääpiirteittäin: Subject of this call for proposals is fundamental research in all sub-areas relevant to the photochemical transformation of small, abundant molecules, such as carbon dioxide, water or nitrogen, into more valuable, storable chemicals by means of solar radiation. Focus of the proposals should be on the photochemical processes (reactions) and on solving fundamental problems. Tarkemmat tiedot tulevat löytymään hakuilmoituksesta, joka julkaistaan heinäkuun puolivälissä.

Lisätietoja:

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?