Etelä-Afrikka

Suomen Akatemialla ja Etelä-Afrikan National Research Foundationilla (NRF) on vuodesta 2011 lähtien ollut yhteistyösopimus korkeatasoisen suomalais-eteläafrikkalaisen tutkimuksen tukemiseksi ja tutkijoiden välisen yhteistyön lisäämiseksi. Sopimus mahdollistaa yhteishakujen, työpajojen ja tutkijaliikkuvuuden rahoittamisen kaikilla tieteenaloilla. Suomen Akatemia ja NRF ovat tähän mennessä järjestäneet kaksi yhteishankehakua.

Suomen Akatemia osallistuu EU:n Horisontti 2020 –ohjelmasta rahoitettavaan LEAP-Agri -verkostoon, joka pyrkii edistämään ja tukemaan EU:n ja Afrikan välistä tutkimus- ja innovaatioyhteistyötä ruoka- ja ravitsemusturvan sekä kestävän maatalouden aloilla.  2017 LEAP-Agri avasi yhteisrahoitteisen haun aiheesta “African European collaborative research on Sustainable Agriculture and Aquaculture and on Food and Nutrition Security”.

Suomen Akatemia on mukana myös Euroopan, sekä Saharan eteläpuolisten Afrikan maiden ja Euroopan unionin välisessä EDCTP (European and Developing Countries Clinical Trials Partnership) -kumppanuusohjelmassa. Ohjelma tukee ensisijaisesti kliinisessä vaiheessa olevaa tutkimusyhteistyötä, jonka tavoitteena on uusien lääkkeiden, rokotteiden ja diagnostiikan kehittäminen tartuntatautien hoitoon ja ehkäisyyn.

Lisätietoja:

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?