Transforming Health & Care Systems -kumppanuus

Nopeasti ikääntyvä väestö, työvoimapula, ilmastonmuutoksen tuomat haasteet, yllättävät pandemiat tai muut terveydenhuoltoa äkillisesti rasittavat hätätilanteet ja kohoava kustannustaso ovat isoja haasteita, jotka kohdistuvat eurooppalaiseen terveydenhuoltoon lisäten niihin kohdistuvaa painetta. Samaan aikaan kansalaiset odottavat terveydenhuollon palvelujen säilyvän korkeatasoisina ja niiden saavutettavuuden paranevan.

Horisontti Euroopan co-funded kumppanuus “Transforming Health & Care Systems” (THCS) tuo yhteen 64 partneria 26 eri maasta tekemään yhdessä työtä varmistamaan, että terveydenhuolto voi siirtyä kohti kestävämpää, resilientinpää, innovatiivisempaa ja korkeatasoisempaa terveydenhuoltoa, pitäen potilaat kaiken keskiössä. 

Hankkeen tavoite on luoda tutkimuspohjaista dataa Euroopan terveydenhuoltojärjestelmien kehittämisen sekä yhtenäistämisen tueksi, tiivistäen eri maiden yhteistyötä ja varmistaen, että päättäjillä on käytössään viimeisin tutkimustieto päätösten tueksi. Samalla on tarkoitus tukea uusien terveysteknologiainnovaatioiden tutkimusta sekä käyttöönottoa. Tämä kaikki tulee toteuttaa noudattaen kestävän kehityksen suuntaviivoja ja huolehtien taloudellisesta tehokkuudesta, unohtamatta eri sidosryhmien osallistamista entistä tiiviimmin kehitys- sekä toimeenpanotyöhön.

 Lisätietoja:

Yhteyshenkilöt Suomessa:

  • Tiedeasiantuntija Marko Uutela, Suomen Akatemia, +358 295 33 5113
  • Johtava tiedeasiantuntija Sirpa Nuotio, Suomen Akatemia, +358 295 33 5082

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?