ERA-NET NEURON

Maailman terveysjärjestön (WHO) arvioiden mukaan yli miljardi ihmistä kärsii keskushermoston toimintahäiriöistä. Sairauksiin liittyvä neurotieteen tutkimus ja sen soveltaminen diagnostisiksi ja terapeuttisiksi menetelmiksi on siksi erittäin tärkeää.

ERA-NET NEURON -verkosto käynnistyi vuonna 2007 EU:n 6. puiteohjelman aikana ja sen tavoite oli rahoittaa sairauksiin liittyvää neurotieteen tutkimusta. Alussa siihen osallistui 15 partneria ja 4 seuraajajäsentä 12 eri maasta. Vuodesta 2008 alkaen verkosto on järjestänyt tutkijoille vuosittaisen yhteishankehaun määrittämästään aiheesta ja jatkaa tätä perinnettä edelleen. Matkan varrella hakujen lisäksi on tavoitteeksi otettu edistää alan yhteistyötä Euroopassa verkottamalla alan nuoria tutkijoita.

Nykyinen ERA-NET NEURON Cofund 2 -verkosto jatkaa yhteistyötä vuoden 2025 loppuun saakka. Akatemian lisäksi mukana on 26 partneriorganisaatiota (16 EU-maasta ja 7 EU:n ulkopuolisista maista). Akatemian työpakettiin kuuluvat ensisijaisesti alan nuorten tutkijoiden tukemista edistävät tehtävät. ERA-NET NEURON partnerimaat järjestävät vuosittaisen palkintohaun "Excellent Paper in Neuroscience Award (EPNA)", joka on tarkoitettu alan nuorten tutkijoiden kannustamiseksi ja parhaiden julkaisujen palkitsemiseksi. Suomalaisten tutkijoiden kannattaa aina osallistua hakuun mahdollisuuksien mukaan. Vuoden 2021 komission kanssa järjestetyn yhteisrahoitteisen haun lisäksi on tutkijoille edelleen suunnitteilla vuosittaisia hankehakuja jäsenorganisaatioiden kesken. Akatemia osallistuu pääsääntöisesti joka toiseen hakuun. Hakuaiheet valitaan strategisen tutkimusagendan 2021-2025 perusteella.

Lisätietoja             

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?