ELSA of Neuroscience (2015-)

Suomen Akatemia on osallistunut ERA-NET NEURON -verkoston puitteissa järjestettäviin European Research Projects on Ethical, Legal, and Social Aspects (ELSA) of Neuroscience -yhteishankehakuihin. Yhteishaut ovat olleet jatkoa aiemmalle ERA-SAGE -ERA-Netille ja sitä seuranneelle rahoittajien omatoimiselle yhteistyölle.

Ensimmäinen haku järjestettiin vuonna 2015 ja toinen vuonna 2017. Hakujen yhteydessä rahoitetuista hankkeista voi lukea lisää ERA-NEURONin hakusivustolta kohdasta 2015 Neuroethics (ELSA) ja 2017 Neuroethics (ELSA). Kolmanteen, vuonna 2020 avattuun hakuun Suomen Akatemia ei osallistu.

ELSA of Neuroscience -hakujen tarkoituksena on ollut edistää monikansallisia yhteistyöhankkeita, jotka kohdistuvat eettisiin, filosofisiin, oikeudellisiin ja sosiokulttuurisiin kysymyksiin neurotieteellisessä tutkimuksessa ja sen viimeaikaisessa kehityksessä. Näitä ovat esim. neurotieteellisen diagnostiikan esille nostamat ongelmat, neurotieteellisen ja psykoterapioiden sivuvaikutukset persoonallisuusmuutoksissa sekä neurotieteellisen tiedon ja sen sovellusten aiheuttamat sosiaaliset ja kulttuuriset muutokset.

Lisätietoja

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

 

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?