Suomen Akatemian keväthaun 2024 hakuilmoitukset julkaistu

6.3.2024

Suomen Akatemian huhtikuun 2024 hakutiedot on julkaistu Akatemian verkkosivuilla. Hakemuksen voi jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin 3.4.–8.5.2024. Tutkimusinfrastruktuurien tiekarttahaku on avoinna 15.5.2024 saakka.

Haettavana on rahoitusta Etelämanner-tutkimukseen, jonka on tarkoitus tuottaa Etelämannerta koskevaa tietoa tai jolle Etelämantereelta saatava aineisto on korvaamatonta. Hakemusten aihealueita ei ole rajattu, vaan haku on avoin kaikille Etelämanner-tutkimuksen kannalta perustelluille aiheille. Akatemia on varautunut rahoittamaan tutkimushankkeita yhteensä 3 miljoonalla eurolla.

Suurteholaskennan kansainvälisen yhteistyön rahoituksella tuetaan kansainvälistä tutkimusyhteistyötä, jossa hyödynnetään EuroHPC-suurteholaskentaresursseja eurooppalaisessa yhteistyössä, tai jossa hyödynnetään LUMI-supertietokonetta yhteistyössä yhdysvaltalaisten, japanilaisten tai isobritannialaisten tutkimusryhmien kanssa. Yhdysvalloista mahdollisia kumppaneita ovat Texasin tai Coloradon osavaltioissa, tai Yhdysvaltain liittohallituksen alaisessa ilmailu- ja avaruushallintovirastossa (NASA), toimivat tutkijat.

Huhtikuussa on haettavana myös tutkimusinfrastruktuurien rahoitus.  Tässä haussa haetaan paikkaa kansallisella tutkimusinfrastruktuurien tiekartalla sekä rahoitusta tutkimusinfrastruktuurin kehityshankkeelle. Akatemia on varautunut rahoittamaan tutkimusinfrastruktuureja arviolta 120 miljoonalla eurolla vuosina 2025–2029.

 Huhtikuussa 2024 haettavana oleva rahoitus:

Tutkimus

Tutkimusympäristöt

Lisätietoja:

  • Hakuilmoituksissa mainitut yhteyshenkilöt

Suomen Akatemian
viestintäasiantuntija Vesa Varpula
p. 029 533 5131
vesa.varpula[at]aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?