Suomen kvanttilippulaiva

Suomen kvanttilippulaiva kokoaa yhteen kvanttiteknologian kansallisen huippuosaamisen fysiikan, tietotekniikan, matematiikan, nanoteknologian ja taloustieteen aloilla. Tavoitteena on vahvistaa ja laajentaa kvanttiteknologian kansallista ekosysteemiä. Kohdennettujen toimien avulla tähdätään uuden liiketoiminnan kasvuun ja maailman johtavan kvanttiosaavan yhteiskunnan rakentamiseen.

Lippulaivassa laaja kvanttimateriaalien, -laitteiden ja -informaation tutkimusosaaminen yhdistyy sovellusten kehittämiseen ja teknologiasiirron vahvaan osaamiseen sekä markkinakäyttäytymisen tutkimukseen ja ymmärrykseen. Teollisuuden uudistumiseen ja osaamisen kasvattamiseen tähdätään laaja-alaisella vaikuttavuudella.

Kvanttiteknologian odotetaan mullistavan monia tieteen, teknologian ja teollisuuden aloja puhtaasta energiatuotannosta lääkkeiden suunnitteluun. Lippulaiva mahdollistaa laajan kansallisen yhteistyön, jolla turvataan suomalaisen yhteiskunnan valmius kvanttiteknologiamurroksessa.

  • Lippulaivan johtaja: professori Peter Liljeroth, Aalto-yliopisto
  • Taustaorganisaatiot: Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, CSC, Jyväskylän yliopisto, Tampereen yliopisto, Oulun yliopisto, VTT

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?