Rahoituksen maksatus

Suomen Akatemia soveltaa kaikkiin rahoitusta saaviin suorituspaikkoihin laskutukseen perustuvaa maksatusmenettelyä. Akatemia maksaa tutkimusrahoituksen yhtenä tai useampana eränä toteutuneiden kustannusten perusteella. Suorituspaikka vastaa maksatuspyynnöistä, ei yksittäinen tutkija tai tutkimusryhmä. Poikkeuksena tästä säännöstä voi olla yksittäisen tutkijan saama henkilökohtainen apuraha.

Maksatuspyynnöt toimitetaan Akatemiaan projekteittain eli päätösnumeroittain laadittuina määrämuotoisina verkkolaskuina.  Maksatuspyynnön voi myös tehdä Akatemian sähköisessä asioinnissa, kun kyseessä on Y-tunnuksen omaava suomalainen yritys tai yhteisö. Tarkempi ohjeistus verkkolaskujen laatimiseen löytyy rahoitusehdoista. Verkkolaskujen mukana ei voi toimittaa liitteitä. Akatemia ei myöskään vastaanota sähköpostin liitteenä lähetettävää laskua.

Suomalaiset yliopistot ja ammattikorkeakoulut voivat hakea Akatemialta ennakkoa. Se on kertaluontoinen, ja sen suuruus on 10 prosenttia Akatemian myöntämästä rahoitusosuudesta. Valtionavustuslain mukaan ennakkoa voidaan maksaa, jos se on valtionavustuksen käytön kannalta perusteltua. Ennakoita ei kuitenkaan makseta liikkuvuusapurahoista, tutkimusinfrastruktuurien rahoituksesta, lippulaivoista eikä yliopistojen profiloitumisen vahvistamisen rahoituksesta.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?

Verkkoasioinnissa (SARA) on käyttökatko perjantaista 29.1.2021 klo 18:30 - maanantaihin 1.2.2021 klo 08:00.