Venäjä

Akatemian Venäjä-yhteistyö on jäädytetty, joten kahdenvälisiin sopimuksiin perustuvaa Venäjä-liikkuvuusrahoitusta ei avata toistaiseksi. On mahdollista, että syyshaun 2022 hakuilmoitus sisältää joitakin Venäjä- ja Valko-Venäjä-yhteistyötä koskevia ohjeita.

Suomen Akatemialla on rahoitusyhteistyötä koskevat sopimukset kahden venäläisen tutkimusrahoittajaorganisaation kanssa: Venäjän tiedeakatemia (RAS) ja Venäjän perustutkimusrahasto (RFBR). RAS-yhteistyöllä tuetaan tutkijoiden liikkuvuutta kaikilla tieteenaloilla. Liikkuvuusrahoitusta voi hakea syyskuun haun yhteydessä. RFBR:n kanssa Suomen Akatemia järjestää pääasiassa yhteishankehakuja, joiden tieteenalat ja aiheet vaihtelevat hakukohtaisesti. Haettavien ja tulevien yhteishankehakujen tiedot löytyvät hakuilmoituksesta.

Suomen Akatemia on ollut vuodesta 2010 mukana ERA.Net RUS -hankkeessa, joka tähtää T&K-yhteistyön voimistamiseen sekä toimivan tutkimusrahoitusyhteistyömallin luomiseen Venäjän ja ERA:n (eurooppalainen tutkimusalue) välille. Hankkeen puitteissa on toistaiseksi järjestetty neljä laajaa monitieteistä tutkimusrahoitushakua.

Lisätietoja:

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?