Kiina

Suomen Akatemialla on yhteistyösopimukset kolmen kiinalaisen tutkimuksen rahoittajaorganisaation kanssa. Yhteistyö National Natural Science Foundation of Chinan (NSFC) ja Chinese Academy of Sciencesin (CAS) kanssa kattaa kaikki tieteenalat lukuun ottamatta CASSin tieteenaloja. Yhteistyö Chinese Academy of Social Sciencesin (CASS) kanssa kattaa sosio-ekonomiset ja humanistiset tieteet.

Akatemian ja kiinalaisten rahoittajien välisellä yhteistyöllä tuetaan suomalaisten ja kiinalaisten tutkijoiden hankeyhteistyöhön liittyvää liikkuvuutta. Liikkuvuusyhteistyörahoitus on tarkoitettu suomalaisen tutkimusryhmän matka- ja elinkustannuksiin Kiinassa. Liikkuvuusrahoitusta ei ole tarkoitettu tutkimus- tai laitekuluihin.

CAS-yhteistyöhankkeet voivat hakea liikkuvuusyhteistyörahoitusta myös suomalais-kiinalaisiin seminaareihin. NSFC-yhteistyöhankkeet voivat hakea joko liikkuvusyhteistyörahoitusta tai liikkuvuusseminaarirahoitusta. Hankkeella on oltava sekä suomalainen että kiinalainen vastuuhenkilö, joiden molempien täytyy jättää hakemus omalle rahoittajalleen. Akatemian hakuaika on yleensä syyskuussa, mutta kiinalaisten rahoittajien hakuajat voivat poiketa siitä.

Lisätietoja

  • ohjelmapäällikkö Risto Vilkko, p. 029 533 5136
  • tiedeasiantuntija Siru Oksa (liikkuvuusyhteistyö), p. 029 533 5125
  • tiedeasiantuntija Ulla Ellmén (NSFC-seminaarit), p. 029 533 5011

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?