Suomen Akatemia myönsi 640 000 euroa tutkijoiden kutsumiseksi Ukrainasta Suomeen

3.4.2023

Suomen Akatemian liikkuvuusrahoituksen jaosto on myöntänyt 640 000 euroa kymmenen tutkijan kutsumiseksi Ukrainasta Suomeen.

Suomalaiset tutkijat ovat aktiivisia Ukrainasta tulevien tutkijoiden auttamisessa ja tukemisessa. Hakuun varattu rahoitus ei riittänyt kaikille hyville hakemuksille, joita tuli yhteensä 32 kappaletta. Liikkuvuusrahoituksen jaosto asetti etusijalle hakemukset, joissa kutsuttava tutkija on edelleen Ukrainassa ja suurimmassa vaarassa sodan vuoksi.

Akatemian rahoitus on tarkoitettu Ukrainasta kutsuttujen tutkijoiden matka- ja elinkustannuksiin Suomessa. Rahoituksen edellytyksenä on, että kutsutulla tutkijalla on tohtorintutkinto ja hänen tutkimustyönsä on estynyt Venäjän vuonna 2022 Ukrainassa aloittaman sodan seurauksena.

Rahoitus on myönnetty kutsujina toimineiden suomalaisten tutkijoiden suorituspaikoille. Kutsujat ovat sitoutuneet auttamaan kutsuttuja tutkijoita käytännön järjestelyissä ja kysymyksissä, jotka liittyvät Suomeen asettumiseen.

Akatemia ei julkaise suomalaisten kutsujien ja Ukrainasta kutsuttujen tutkijoiden nimiä verkossa, jotta heidän turvallisuutensa ei vaarantuisi. Myönnetty rahoitus on tilastoitu organisaatioittain.

Lisätietoja:

  • Tiedeasiantuntija Ulla Ellmén p. 029 533 5011
  • Johtava tiedeasiantuntija Siru Oksa p. 029 533 5125
  • Vuonna 2022 Akatemia myönsi 500 000 euroa yhdeksän tutkijan kutsumiseksi Ukrainasta Suomeen

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?