Suomen Akatemian syyskuun hakuilmoitus julkaistu

12.6.2019

Suomen Akatemian syyskuun 2019 hakuilmoitus on julkaistu Akatemian verkkosivulla suomeksi ja englanniksi.  Ruotsinkieliset hakuilmoitukset julkaistaan 10.6. alkavalla viikolla. Hakemuksen voi jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin 3.9.–25.9.2019. Haku päättyy 25.9.2019klo 16.15. Tänä vuonna on haettavana perinteisesti syyskuussa haettavat rahoitusmuotojen eli akatemiatutkijan ja tutkijatohtorin tehtävät sekä akatemiahankkeiden rahoituksen lisäksi myös akatemiaprofessorin tehtävän aiehaku. Lisäksi avataan rahoitushaut kliinisen tutkijan tehtävään ja tutkijoiden kansainväliseen liikkuvuuteen.

Syksyn 2019 haussa Akatemia kohdentaa saadun lisärahoituksen avulla 25 miljoonaa euroa nuoren tutkijasukupolven tutkijanuran edistämiseen. Tämä rahoitus on osa akatemiahankkeiden rahoitusta.

Suomen Akatemian hakuilmoitukset entistä räätälöidympiä

Akatemia on uudistanut hakupalvelujaan huhtikuun haussa 2019. Hakuilmoitukset julkaistaan hakumuodoittain verkkosivuilla. Lisätietoja uudistuksista voi lukea huhtikuun haun tiedotteesta.

Valmistelemme hakijaa helpottavia muutoksia verkkoasioinnissa (SARA) kesän aikana. Tutkimussuunnitelmaan tulee aiempaa enemmän tilaa tutkimuksen kuvaamiseen.

Akatemia on sitoutunut avoimen tieteen periaatteiden ja käytäntöjen edistämiseen tieteen laadun, yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja vastuullisen tieteen edistämiseksi. Akatemia edellyttää tutkimushankkeissaan sitoutumista avoimeen tieteelliseen julkaisemiseen ja kehottaa rahoittamiaan tutkijoita avaamaan tutkimusaineistonsa oman tieteenalansa kannalta tärkeässä arkistossa.

Hakijoiden tueksi järjestetään aiempien vuosien tapaan Ask & Apply -kiertue yhdessä yliopistojen ja muiden tutkimusorganisaatioiden kanssa. Kiertueaikataulu ja tarkemmat kohdetiedot täydentyvät elokuun alkuun mennessä.

Syyskuussa 2019 haettavana oleva rahoitus:

  • Akatemiaprofessorin tehtävä
  • Akatemiahankkeet, kaikki tutkimusalat
  • Akatemiatutkijat
  • Tutkijatohtorit
  • Kliiniset tutkijat
  • Kahdenvälisiin sopimuksiin perustuva tutkijoiden kansainvälinen liikkuvuus
  • Strategisen tutkimuksen neuvoston vastinrahoitus Horisontti 2020 –ohjelmaan

Lisäksi haettavana on:

  • Opetus- ja kulttuuriministeriölle osoitetut liikuntatieteelliset tutkimushankkeet 

Lisätietoja

  • Hakuilmoituksessa mainitut yhteyshenkilöt

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?