GeneCellNano - Geeni-, solu- ja nanoterapia kroonisten sairauksien hoidossa

GeneCellNano-lippulaiva keskittyy uusien biologisten lääkkeiden (ATMP-valmisteet), biomarkkerien ja diagnostiikan innovaatioiden kehittämiseen ja kaupallistamiseen yleisten kroonisten sairauksien hoidossa. Lippulaivan tavoitteena on lisätä merkittävästi kotimaista ja ulkomaista rahoitusta geeni-, solu- ja nanoteknologiaan ja tuoda uusia tehokkaita hoitomuotoja vaikeiden kroonisten sairauksien hoitoon. Lisäksi tavoitteena on luoda uusia työpaikkoja ja yrityksiä bioteknologia- ja lääkesektorille. Näin edesautetaan suomalaisen yhteiskunnan kehitystä ja taloudellista hyvinvointia.

Lippulaiva kokoaa yhteen kaikki Suomen eturivin geeni-, solu- ja nanoterapiatutkijat, kliiniset toimijat, johtavat yritykset sekä kolmannen sektorin toimijat. Yhteistyöllä luodaan uudenlainen julkisia ja yksityisiä toimijoita yhdistävä ekosysteemi, jolla on erinomaiset mahdollisuudet nousta nopeasti kehittyvän alan kansainväliseksi johtajaksi. Lippulaivassa yhdistyvät innovatiivinen perustutkimus, erinomaiset tuotantotekniikat, pitkä kliininen kokemus ja vahva ja monipuolinen kansainvälisten yhteyksien verkosto.

  • Lippulaivan johtaja: professori Seppo Ylä-Herttuala, Itä-Suomen yliopisto
  • Lippulaivan tutkijoiden määrä: noin 170
  • Taustaorganisaatiot: Itä-Suomen yliopisto, Oulun yliopisto, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu
  • GeneCellNano-verkkosivut
  • X: @GeneCellNano
  • Sähköposti: genecellnano(at)uef.fi 

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?