Touko Närhi

28.6.2023

Touko-Närhi-LN.jpg

"Olen Touko Närhi Fili-toimistolta.

Työskentelen Brysselissä Fili-toimistolla (Finnish Liaison Office for EU R&I) harjoittelijana eli junior policy officerina tämän vuoden ajan. Fili-toimisto on Suomen Akatemian ja Business Finlandin yhteinen EU-toimisto. Se seuraa EU:n tutkimus- ja innovaatiopolitiikan kehitystä ja raportoi ajankohtaisista asioista taustaorganisaatioilleen ja yhteistyökumppaneille. Lisäksi Fili tuo näkyväksi suomalaista tutkimus- & innovaatio-osaamista keskeisille tahoille Brysselissä. 

Opiskelen valtio-oppia Jyväskylän yliopistossa. Sivuaineina olen opiskellut taloustiedettä ja kestävän kehityksen ohjelmakokonaisuuden. Opintoni ovat gradua vaille valmiit, jota työstän työn ohessa paraikaa. Olen erityisesti kiinnostunut energia- ja ilmastopolitiikasta. Hain harjoitteluun Suomen Akatemiaan, koska halusin syventää tietämystäni Suomen ja EU:n tutkimus- ja innovaatiopolitiikasta, jolla edistetään tulevaisuuden kestäviä ratkaisuja ja liiketoimintaa. 

Tehtäviini Brysselissä kuuluu EU:n tutkimus- ja innovaatiopolitiikan kehityksen seuranta, analysointi ja raportointi. Toimin Fili-uutislehtisen "päätoimittajana". Uutiset julkaistaan viikoittain molempien kotiorganisaatioiden sisäisessä viestinnässä. Päivän polttavista asioista keskustellaan tiiviisti viikoittain molempien kotiorganisaatioiden kanssa. Olen myös kirjoittanut blogikirjoituksia EU:n lainsäädännöstä ja Suomen T&I-fokusalueista.  Lisäksi osallistun tapahtumiin ja olen mukana ylläpitämässä yhteyksiä muihin alan toimijoihin Brysselissä, erityisesti muiden maiden T&I-toimistoihin, EU-toimielimiin ja Suomen aluetoimistoihin. 

Parasta harjoittelussani on ollut työskentely Brysselin kansainvälisessä ympäristössä ja mahtavassa työporukassa, joka koostuu raudanlujista ammattilaisista. Kansainvälinen yhteistyö on työn suola. Työssä oppii jatkuvasti uutta ja työn sisältöön pääsee itse vaikuttamaan omien kiinnostusten pohjalta. 

Tähän mennessä yksi mielenkiintoisimmista tehtävistäni oli kvanttitilaisuuden järjestäminen yhdessä kuuden maan T&I-toimiston kanssa. Olin mukana tapahtuman suunnittelussa, järjestelyissä ja toteutuksessa. Lopuksi laadin raportin tapahtumasta. Projekti oli erittäin hyödyllinen ja antoisa kokemus tulevaisuutta ajatellen. 

Suomen Akatemiassa pääsee työskentelemään yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden parissa. Täällä pääsee myös osaksi mahtavaa ja asiantuntevaa työyhteisöä, joka tekee intohimolla työtä erinomaisen suomalaisen tutkimuksen puolesta. Fili-toimistolla työskentely tarjoaa erinomaisen käsityksen Suomen ja EU:n tutkimus- ja innovaatiotoiminnasta.”

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?