Minttu Kauppila

11.12.2023

MinttuKauppilaLN2_L4A5104.jpg

”Olen Minttu Kauppila ja toimin strategisen tutkimuksen vastuualueella korkeakouluharjoittelijana kolmen kuukauden ajan. Koulutukseltani olen terveystieteiden kandidaatti Jyväskylän yliopistosta ja valmistun valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta ensi kesänä.

Hain harjoitteluun Akatemiaan, koska monitieteisyys sekä vaikuttavan tieteen ja yhteiskunnallisen päätöksenteon rajapinta ovat kiinnostaneet minua koko yliopistourani ajan. Omat opintonikin ovat olleet melko monitieteisiä ja tutkimusorientoituneita.

Tehtäväni ovat olleet monipuolisia – olen tehnyt esimerkiksi kokousmuistioita, koonnut dataa sekä ollut mukana sidosryhmätapaamisissa. On ollut myös jännittävää päästä kirjoittamaan sosiaaliseen mediaan muutamia julkaisuja, jotka ovat kehittäneet viestintätaitojani. Yksi parhaista asioista on kuitenkin ollut päästä hyvin monitieteiseen työympäristöön, jossa oppii paljon.

Akatemiaan kannattaa hakea erityisesti, jos on kiinnostunut monitieteisyydestä sekä tieteen ja yhteiskunnallisen päätöksenteon välisestä vuoropuhelusta. Täällä on lämminhenkinen ja vastaanottavainen työyhteisö, jossa uskon monen viihtyvän. 

Työhön liittyvien sisältöjen lisäksi olen oppinut erityisesti omista työelämätaidoistani sekä toiveistani edessä siintävälle työuralleni. Akatemian tehtävät ja niiden aihealueet ovat suhteellisen vaihtelevia, josta olen nauttinut suuresti ja jota toivon myös tulevaisuuden työltäni. Näiden lisäksi käsitys itsestäni sekä asiantuntijana että työntekijänä on selkiytynyt ja kehittynyt.”

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?