Emma Mileva

11.12.2023

EmmaMilevaLN.jpg

”Olen Emma Mileva ja opiskelen Helsingin yliopistossa politiikan ja organisaatioiden tutkimusta politiikan ja viestinnän maisteriohjelmassa. Aikamoinen sanahirviö! Suomen Akatemiassa olen viestinnän harjoittelija, eli olen päässyt mukavasti harjoittamaan tuota puolta tutkinnostani.

Hain harjoitteluun Akatemiaan oltuani kevään 2023 Koneen Säätiöllä myös viestinnän harjoittelussa. Kiinnostukseni tieteeseen ja tutkimuksen rahoitukseen heräsi tuolloin, ja halusin päästä näkemään millaista saman tyyppinen työ näinkin erilaisessa organisaatiossa julkisella sektorilla on. Suomen Akatemia ei ollut itselleni tuttu ennen hakuprosessia, joten aloitin harjoitteluni hyvin avoimin mielin. Akatemia on ollut työyhteisönä ystävällinen ja avoin, täällä kaikki saavat olla omia itsejään. Yksi lempijutuistani tässä harjoittelussa onkin ollut erilaisiin ihmisiin tutustuminen, ja olen ilokseni päässyt olemaan yhdenvertainen osa viestinnän tiimiä.

Käytännössä olen tehnyt paljon sosiaalista mediaa: olen päässyt ideoimaan ja toteuttamaan monenlaisia kampanjoita sekä somenostoja erilaisille sisällöille. Lisäksi olen kirjoittanut juttuja ja osallistunut esimerkiksi tapahtumaviestintään toteuttamalla itsenäisesti sometuksen yhdessä Akatemian syksyn tapahtumista. Olen päässyt osallistumaan kaikille tieteestä kiinnostuneille suunnatun Tietysti.fi-verkkosivuston kehittämiseen, mikä on ollut urallani uudenlainen haaste. Lisäksi olen saanut auttaa tiimiäni jokapäiväisissä viestinnän tehtävissä. Suomen Akatemiaan kannattaa hakea viestinnän harjoitteluun, jos tämän tyyppinen työskentely kuulostaa kiinnostavalta!

Olen tykännyt eniten kampanjoiden miettimisestä ja uuden luomisesta. On ollut haastavaa saada miettiä tuttuja asioita uudesta näkökulmasta, esimerkkinä vaikkapa verkkosivuston näkyvyyden lisääminen. Olen oppinut lisää Akatemian kaltaisesta organisaatiosta ja sen toiminnasta, ja päässyt kehittämään sisällöntuotanto-osaamistani uudenlaisessa viitekehyksessä. Harjoittelu on ollut sopivan työllistävä ja tuonut mukavaa tasapainoa yliopiston ja opintojen oheen. Laaja etätyömahdollisuus on auttanut opintojen edistämistä harjoittelun ohella. Toisaalta on myös ollut tosi kivaa päästä toisinaan Hakaniemeen toimistolle sekä Tampereelle oman tiimin kanssa pienelle työmatkalle. Kissanikin ovat nauttineet etätyöskentelystäni, ovatpa ne päässeet osallistumaan joihinkin Teams-kokouksiinkin.

Harjoittelu on selkeyttänyt minulle omia toiveitani tulevaisuuden uraani liittyen. Olen päässyt oppimaan uutta ja kehittämään jo omaamiani taitoja uudenlaisessa ympäristössä, luoden samalla vankempaa pohjaa asiantuntijauralleni opintojeni joskus päättyessä. Tärkeimpänä olen tutustunut moniin tosi ihaniin tyyppeihin, jotka saivat nämä muutamat kuukaudet kulumaan vähän liiankin nopeasti!”

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?