Alexandra Mäkelä

28.6.2023

Alexandra_L4A4949LN.jpg

"Olen Alexandra Mäkelä tutkimusympäristöjen vastuualueelta.

Toimin harjoittelijana Suomen Akatemiassa. Työskentelen osana tutkimusympäristöjen vastuualuetta ja opiskelen neurotiedettä Helsingin yliopistossa. 

Hain harjoitteluun Akatemiaan, koska olen kiinnostunut tieteestä sekä sen kehittämisestä ja rahoittamisesta. Akatemia oli minulle jollain tasolla tuttu opinnoistani, ja harjoittelussa olen päässyt näkemään organisaation toimintaa syvällisemmällä tasolla. Työtehtäväni ovat olleet monipuolisia ja innostavia. Olen osallistunut eri tiimien toimintaan muun muassa analysoimalla tietoa ja laatimalla yhteenvetoja. Lisäksi olen osallistunut sidosryhmäyhteistyöhön. 

Suomen Akatemiaan mielestäni kannattaa hakea harjoitteluun erityisesti, jos on kiinnostunut tieteestä ja sen kehittämisestä. Harjoittelussa olen päässyt käytännönläheisellä tavalla näkemään tieteen rahoituksen prosesseja. Akatemiassa korostetaan yhteistyötä yli tieteenrajojen, joka on olennaista tieteen edistämisen tavoitteen näkökulmasta. 

Harjoittelussa parasta ovat olleet työtehtävät, joita olen päässyt tekemään. Työtehtäväni ovat olleet aitoja suunnittelutehtäviä, joihin olen voinut antaa oman panokseni. Olen päässyt osaksi Akatemian ydintoimintaa. En ole ollut passiivisessa seuraajan roolissa, vaan olen päässyt osallistumaan eri uudistuksiin ja mielipidettäni on kuunneltu ja kunnioitettu. 

Koen Akatemian olevan avoin ja innostava työyhteisö. Asioihin saa aina halutessaan opastusta, perehdytys oli kannustavaa ja työtekijöiden kesken on hyvä työhenki. Yhteistyö tiimien välillä toimii tehokkaasti ja nykyaikaiset työmenetelmät sekä monipaikkaisuus on huomioitu mielestäni erinomaisesti. Ihmiset työskentelevät todellisella intohimolla tieteen edistämiseksi.”

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?