Tieteen akateemikko Darwin Prockop kuollut

6.2.2024

Ulkomainen tieteen akateemikko Darwin Prockop on kuollut. Yhdysvaltalainen kollageeni-, kantasolu- ja geeniterapiatutkija oli kuollessaan 94-vuotias. Hänet nimitettiin ulkomaiseksi tieteen akateemikoksi vuonna 1990.

Akateemikko Darwin Prockopilla oli pitkä ja vahva yhteistyösuhde suomalaisten tutkijoiden kanssa, erityisesti Oulun yliopiston kollageenitutkijoiden kanssa. Prockopilla oli merkittävä vaikutus myös suomalaisten tutkijoiden koulutuksessa. Hän oli emeritus akatemiaprofessori Kari Kivirikon tutkijakollega 60-luvun lopusta saakka ja Kivirikko teki useita tutkijavierailuja Prockopin laboratorioon. Lukuisat suomalaiset tutkijat tekivät post doc -kauden Darwinin laboratoriossa, esimerkiksi Leena ja Aarno Palotie sekä Taina Pihlajaniemi.

Tasavallan presidentti myöntää Suomen Akatemian esityksestä tieteen akateemikon arvonimen erittäin ansioituneelle kotimaiselle tai ulkomaiselle tieteenharjoittajalle. Akateemikon arvonimi voi olla samanaikaisesti enintään kuudellatoista kotimaisella tieteenharjoittajalla. Ulkomaisten akateemikon arvonimen haltijoiden määrää ei ole rajoitettu.

Lue lisää tieteen akateemikoista

 

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?