Suomen Akatemian uudet yksikön johtajat nimitetty

7.6.2024

Suomen Akatemian hallitus on 6.6.2024 päätöksellään nimittänyt hallintovirastoon kolmen uuden yksikön johtajat. Johtajien virat ovat määräaikaisia viideksi vuodeksi 1.9.2024–31.8.2029.

OTK Emilia Katajajuuri nimitettiin toiminnanohjauksen yksikön johtajaksi. Hän siirtyy Akatemiaan Tampereen korkeakoulusäätiön sr:stä johtajan tehtävästä (henkilöstöpalvelut, toiminnanohjaus ja hallintopalvelut).

VTT Jussi Vauhkonen nimitettiin rahoitushakujen yksikön johtajaksi. Hän on toiminut Akatemiassa kehitysjohtajan tehtävässä 1.10.2022 alkaen.

VTT Floora Ruokonen nimitettiin vaikuttavuuden ja tiedepolitiikan yksikön johtajaksi. Hän on toiminut Akatemiassa tutkimuksesta vastaavana ylijohtajana (va.) 8.1.2024 alkaen.

Nimitykset osa Akatemian organisaatiouudistusta

Suomen Akatemian hallintoviraston organisaatiota uudistetaan. Uudistuksella yksinkertaistamme ja selkeytämme viraston rakennetta ja johtamisjärjestelmää. Uusi organisaatio aloittaa toimintansa 1.9.2024.

Organisaatiouudistuksen tavoitteena on vahvistaa Akatemian kokonaisvaltaista ohjausta ja johtamista, mahdollistaa rahoituskokonaisuuksien pitkäjänteisempi suunnittelu sekä panostaa rahoitetun tutkimuksen vaikuttavuuden seurantaan ja arvioimiseen.

Lisäksi tavoitteena on vahvistaa kohdennettua viestintää ja yhteiskuntasuhteita sekä tiedolla johtamista ja tietoaineistojen hyödyntämistä toiminnan suunnittelun ja tiedepoliittisen asiantuntemuksen tueksi.

Lisätietoja

Suomen Akatemian viestintä
viestintäjohtaja Riitta Tirronen
p. 029 533 5118
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?