Suomen Akatemia avaa haun 6G- ja kvanttiteknologioiden tutkimuksen vahvistamiseksi Etelä-Korean kanssa

10.1.2024

Suomen Akatemia avaa keväällä 2024 rahoitushaun, jolla vahvistetaan suomalaisten ja korealaisten välistä tutkimusyhteistyötä 6G- ja kvanttiteknologioiden tutkimuksen aloilla. Akatemia on varautunut rahoittamaan yhteistyön suomalaisia osapuolia miljoonalla eurolla. Summalla voidaan rahoittaa neljä kolmivuotista yhteistyöhanketta.

Suomalaisille tutkijoille halutaan varata riittävän varhaisella ennakkoviestinnällä aikaa yhteishankkeiden suunnitteluun korealaisten tutkijoiden kanssa. Haun korealaisena yhteistyökumppanina toimii Korean National Research Foundation (NRF), joka on myös päävastuussa vuoden 2024 hausta.

Hakuilmoitus julkaistaan maaliskuussa, ja suomalaiset tutkijat jättävät aiehakemuksensa Akatemiaan huhti–toukokuussa. Tarkka ajankohta ilmoitetaan hakuilmoituksessa.

Suomalaiset ja korealaiset tutkijat jättävät NRF:n järjestämään varsinaiseen hakuun yhden yhteisen tutkimussuunnitelman kesä–heinäkuussa. Rahoituspäätökset tehdään syksyllä, ja hankkeet voivat käynnistyä loka–marraskuussa 2024.

Korea-yhteistyöhön valikoituneet tutkimusteemat sisältyvät Suomen Akatemian lippulaivaohjelmien aihealueisiin.

Lisätietoja:

  • johtava tiedeasiantuntija Tommi Laitinen, p. 029 533 5057
  • tiedeasiantuntija Ulla Ellmén, p. 029 533 5011

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Suomen Akatemian viestintä
Vesa Varpula
viestintäasiantuntija
p. 029 533 5131

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?