Rahoitushaku avautumassa yliopistojen tutkimuksen profiloitumisen vahvistamiseksi

20.3.2024

Suomen Akatemia avaa toukokuussa rahoitushaun yliopistojen tutkimuksen profiloitumisen vahvistamiseksi. Akatemia on varautunut rahoittamaan Profi 8 -haussa yliopistojen tutkimuksen profiloitumisen edistämiseen liittyviä toimia yhteensä 100 miljoonalla eurolla.

Yliopistojen profiloitumisen tukeminen kilpailulla rahoituksella -rahoitusmuodon tavoite on tukea ja nopeuttaa yliopistojen strategioiden mukaista profiloitumista tutkimuksen laadun kehittämiseksi.

Rahoitus on määräaikaista ja sitä voidaan myöntää yliopiston oman strategiansa pohjalta valitsemiin profiloitumisalueisiin, joiden edistymistä tällä rahoituksella voidaan nopeuttaa.

Profi-rahoitushaussa yliopistot laativat omien strategioidensa pohjalta tutkimuksen laadun ja vaikuttavuuden kehittämisen konkreettiset suunnitelmat. Suunnitelmissa yliopistot kuvaavat suunnitellut toimet, joilla vahvistetaan vahvuuksia, temaattisia tutkimuskokonaisuuksia ja / tai nousevia tutkimusalueita. Lisäksi yliopistot antavat toimille suunnitelmissa selkeän aikataulun.

Rahoitusta voi hakea yhteen tai useampaan profiloitumisalueeseen. Yliopisto voi vapaasti valita haluamansa profiloitumisalueen. Alue voi jatkaa aiemmin suunniteltua profiloitumisalueen kehittämistä tai alue voi olla täysin uusi. Lisäksi uusi alue voi muodostua profiloitumisalueita yhdistäväksi.

Profi 8 -rahoitushaun hakuilmoitus julkaistaan Suomen Akatemian verkkosivuilla 2.5.2024. Hakemuksen voi laatia ja jättää aikaisintaan 15.5.2024 ja viimeistään määräaikaan 12.6.2024 mennessä.

Suomen Akatemian yleisjaosto päättää rahoituksesta joulukuussa 2024 ja tammikuussa 2025. Rahoituskausi alkaa 1.1.2025 ja päättyy viimeistään 31.12.2030. Akatemian rahoitus perustuu vertaisarviointiin. Profi 8 -hakemukset arvioidaan kansainvälisistä asiantuntijoista koostuvassa paneelissa syyskuussa 2024.

Lisätietoja

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?