Uusia rahoitusmahdollisuuksia suunnitellaan Suomi-USA-tutkimusyhteistyöhön

18.10.2022

Suomen Akatemia avaa uuden yhteishaun National Institutes of Healthin (NIH) kanssa. Lisäksi on suunnitteilla yhteishaku National Science Foundationin (NSF) kanssa. Kuten aiemmissa yhteishauissa, myös nyt suunnitelluissa hauissa Suomi-Yhdysvallat -tutkimusyhteistyötä tuetaan Akatemian lippulaivojen edustamilla aihealueilla.

Haut toteutetaan Lead Agency -mallilla.  Siinä varsinainen yhteistyöhakemus jätetään NIH:n tai NSF:n järjestämään rahoitushakuun. Hakemuksen suomalaisosapuoli jättää hakemuksen rinnakkaisversion Akatemian verkkoasiointiin.

Suomi-Yhdysvallat -tutkimusyhteistyön rahoitusmahdollisuuksista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita Suomen Akatemian ja FARIA-verkoston yhteiseen webinaariin 27.10.2022, klo 16.15 – 17.15.

Webinaarissa käydään läpi myös rahoituksen hakemisen erityispiirteitä, sillä yhteishaut eroavat toteutukseltaan merkittävästi Akatemian normaalista hakumenettelystä.

Suunnitellut uudet yhteishaut pohjautuvat Akatemian monipuoliseen ja jatkuvaan yhteistyöhön yhdysvaltalaiskumppaneiden kanssa. Rahoittajien välisen yhteistyön ja yhteishauissa rahoitettavien hankkeiden kautta Akatemia pyrkii merkittävästi edistämään suomalaisen tutkimuksen laatua, vaikuttavuutta ja uudistumista.

Lisätietoja

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?