Akatemiaprofessorihaun toinen vaihe käynnistyy

6.5.2020

Akatemian yleisjaosto on 6.5. kokouksessaan päättänyt kutsua akatemiaprofessorirahoituksen aiehaun perusteella haun toiseen vaiheeseen 31 hakijaa.  

Akatemiaprofessoriksi voidaan valita oman alansa kansainvälisesti arvostettu huippuasiantuntija, jonka tieteellisellä toiminnalla arvioidaan olevan merkittävää vaikuttavuutta tiedeyhteisöön ja yhteiskuntaan. Akatemiaprofessorin odotetaan merkittävästi edistävän tutkimusta ja kehittävän luovaa tutkimusympäristöä

Aiehakemuksen jätti yhteensä 251 henkilöä. Hakemuksista 66 osoitettiin biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikuntaan, 96 kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikuntaan ja 89 luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikuntaan. Kaksi hakemusta ei täyttänyt hakuedellytyksiä ja ne päätettiin jättää tutkimatta.

”Sekä aie- että varsinaisessa haussa hakemusten arvioinnissa käytetään kansainvälistä vertaisarviointia. Asiantuntijalausuntojen perusteella akatemiaprofessorihakuun osoitettiin hyvin korkeatasoisia hakemuksia. Tästä syystä kilpailu jo haun ensimmäisessä vaiheessa on ollut varsin tiukkaa”, muistuttaa Suomen Akatemian tutkimuksesta vastaava ylijohtaja Riitta Maijala.  

Akatemia rahoittaa tällä hetkellä yhteensä 25 viisivuotista akatemiaprofessuuria, jotka sijoittuvat kaikkien toimikuntien aloille.

Lisätietoja:

  • ylijohtaja Riitta Maijala, p. 029 533 5002
  • Biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen vastuualue: tiedeasiantuntija Timo Sareneva, p. 029 533 5106
  • Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen vastuualue: johtava tiedeasiantuntija Helena Vänskä, p. 029 533 5036
  • Luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen vastuualue: johtava tiedeasiantuntija Ritva Taurio, p. 029 533 5115

 

Suomen Akatemian viestintä
Riitta Tirronen
viestintäjohtaja
p. 029 533 5118
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?