Akatemiaprofessorihaku avautuu syyskuussa 2019

27.2.2019

Suomen Akatemia avaa seuraavan akatemiaprofessorihaun syyshaun 2019 yhteydessä. Haku on kaksivaiheinen. Aiehakemukset arvioidaan syyshaun paneeleissa ja arviointilausuntojen perusteella valitaan hakijat varsinaiseen hakuun. Varsinainen haku toteutetaan keväällä 2020.

Syyshaun arviointipaneelit asettavat hakijat arvioinnin yhteydessä paremmuusjärjestykseen. Akatemian tieteelliset toimikunnat tekevät ehdotuksen varsinaiseen hakuun kutsuttavista hakijoista yleisjaostolle, joka päättää kutsuttavista hakijoista. Hakemukset toiseen vaiheeseen lähetetään Suomen Akatemiaan kesäkuussa 2020. Kansainväliset asiantuntijapaneelit arvioivat toisen vaiheen hakemukset syyskuun alussa. Yleisjaosto päättää akatemiaprofessuurin saajista syksyllä 2020, ja rahoituskausi alkaa 1.9.2021.

Akatemiaprofessoriksi valittava on oman alansa kansainvälisesti arvostettu huippuasiantuntija, jonka tieteellisellä toiminnalla arvioidaan olevan merkittävää vaikuttavuutta tiedeyhteisöön ja yhteiskuntaan. Hänen odotetaan myötävaikuttavan oman tieteenalansa tutkimuksen edistämiseen sekä akatemiaprofessuurikauden aikana että sen jälkeen. Akatemiaprofessuuri on tarkoitettu täyspäiväiseen määräaikaiseen tutkimustyöskentelyyn ja kauden pituus on viisi vuotta.

Lisätietoja

  • Ylijohtaja, tutkimus Riitta Maijala, p. 029 533 5002, etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?