Sivistysakatemian uusi vuosikurssi aloittaa tänään – Suomen Akatemia mukaan järjestäjäksi

14.11.2018

Tänään alkaa ”sivistyksen maanpuolustuskurssin” eli Sivistysakatemian toinen vuosikurssi. Suomen Akatemia lähti mukaan järjestämään Sivistysakatemiaa yhdessä perustajakolmikon eli Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen kanssa.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi pilotoitu Sivistysakatemia saa tänään jatkoa. Neljänneksi järjestäjätahoksi Sivistysakatemialle lähti tänä vuonna Suomen Akatemia, ja osallistujissa on laaja kirjo suomalaisia päättäjiä ja vaikuttajia niin politiikasta, taloudesta, mediasta kuin kulttuurin alalta.

Tänä vuonna Sivistysakatemiaan osallistuvat muun muassa Ylen päätoimittaja Riikka Räisänen, Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä, Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi, keksijä Perttu Pölönen sekä lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Suomen Akatemia vahvistaa tieteen roolia Sivistysakatemiassa

Sivistysakatemian perustivat OAJ, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Opetushallitus. Perustajakolmikko pitää vahvasti esillä tieteen ja tutkimuksen merkitystä, mutta Suomen Akatemian lähteminen järjestäjäksi vahvistaa tieteen roolia entisestään.

Sivistysakatemian järjestämistä tukee jatkossa myös neuvottelukunta. Neuvottelukunnassa ovat mukana Allianssi, Kuntaliitto, Sivistystyönantajat, Suomen kulttuurirahasto, Vanhempainliitto sekä opiskelijajärjestöille varatulla paikalla ensimmäisenä aloittava Suomen Lukiolaisten Liitto.

Ensimmäinen Sivistysakatemia keräsi osallistujilta kiitosta

Sivistysakatemiassa osallistujat tutustuvat monipuolisesti suomalaisen sivistyksen perustaan eli koulutusjärjestelmäämme. Osallistujat myös ideoivat ratkaisuja, joilla Suomen sivistystaso pysyy korkeana myös tulevaisuudessa.

Ensimmäisen vuosikurssin osallistujat olivat Sivistysakatemian antiin erittäin tyytyväisiä: heidän kouluarvosanana antamansa palautteen keskiarvo oli 9,3.

Lue lisää Sivistysakatemiasta ja katso koko osallistujalista.

Lisätietoja

  • Olli Luukkainen, OAJ:n puheenjohtaja, 0500 652 872 (tavoitettavissa parhaiten klo 8–10)

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?