Tutkittua tietoa kriiseistä – pandemian opit ja tulevaisuuden kriisivalmius -seminaari

Ajankohta
25.5.2022
Paikka Verkkolähetys
Ilmoittautuminen

Tutkitulla tiedolla ja sektoreiden välisellä yhteistyöllä on suuri merkitys, kun yhteiskunta varautuu tulevaisuuden kriiseihin, kuten ilmastonmuutoksen tai uuden pandemian aiheuttamiin haasteisiin. Tervetuloa keskustelemaan koronapandemian opeista ja tulevaisuuden kriiseihin varautumisesta Suomen Akatemian RESILIENCE-ohjelman järjestämään seminaariin. 

Seminaarimme tarjoaa päättäjille, viranomaisille ja asiantuntijoille uutta tietoa kriisivalmiuden ja huoltovarmuuden vahvistamiseen tähtäävästä tutkimuksesta. Seminaarissa keskustellaan tutkijan, tutkimustiedon ja yhteistyön roolista erilaisissa yhteiskunnallisissa kriiseissä. Keskitymme erityisesti ympäristö- ja terveyskriiseihin. 

Tilaisuudessa esittäytyvät myös Suomen Akatemian RESILIENCE-ohjelman hankkeet, jotka tutkivat kriisivalmiutta ja huoltovarmuutta. Kuulemme esimerkiksi Suomen ruokajärjestelmän resilienssistä, äärimmäisen avaruussään tuomista haasteista, satelliittipaikannuksen häiriöiden seuranta- ja ennustamisjärjestelmästä sekä terveydenhuoltojärjestelmämme kriisivalmiudesta.

Tilaisuus järjestetään kaikille avoimena webinaarina keskiviikkona 25.5.2022 klo 10–14. Seminaarin kieli on suomi.

Tutustu myös Suomen Akatemian kriisivalmiuden ja huoltovarmuuden tutkimuksen erityisrahoitushaun hankkeita esittelevään uuteen julkaisuun.

Lisätietoja:

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi. 

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?