Tiia-Maria Kitala

31.5.2024

Tiia-MariaKitalaLN.jpg

"Moikka! Olen Tiia-Maria Kitala, ja toimin korkeakouluharjoittelijana Suomen Akatemian biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen vastuualueella. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa hoitotieteen maisteriohjelmassa hoitotyön johtamista. Hoitotieteen lisäksi olen opiskellut sivuainekokonaisuuksia ja osakokonaisuuksia hallintotieteestä, tietojenkäsittelytieteestä ja hyvinvointioikeudesta.

Hain harjoitteluun Akatemiaan, koska olen erittäin kiinnostunut tieteellisestä tutkimuksesta, ja halusin nähdä, mitä asiantuntijatyö tieteen ja tiedepolitiikan kansallisissa sekä kansainvälisissä verkostoissa on. Olen koonnut opinnoistani julkishallinnollista ja monipuolista poikkitieteellistä kokonaisuutta, joka myös tuki ajatustani hakea harjoitteluun juuri tänne.

Pääasiallinen tehtäväni on ollut talvihaun hakemusarviointiprosessiin osallistuminen eli paneeleissa suunnittelijan tehtävissä toimiminen sekä muut paneeleihin liittyvät työt. Osallistuminen ko. tehtäviin on opettanut paljon tieteellisestä arviointiprosessista ja kansainvälisestä sekä kansallisesta asiantuntijayhteistyöstä. Olen osallistunut paneelivastaavien palautteiden analysoimiseen ja koostanut paneelien kehittämiseen liittyviä raportteja. Lisäksi olen päässyt tekemään Webropol-kyselyn ja osallistunut sosiaali- ja terveysalan verkostotyöskentelyyn konferensseissa ja työpajoissa.

Parasta harjoittelussa on ollut se, että kokonaisuus on rakennettu huomioiden harjoittelija hakemusvaiheesta harjoittelun päättymiseen asti erittäin kattavasti. Perehdytys on ollut ensiluokkaista ja harjoittelijan omat tavoitteet ja mielenkiinnon kohteet on huomioitu. Lisäksi harjoittelun aikana on mahdollisuus tutustua myös uusiin, itselle ennestään tuntemattomiin asioihin, jotka ainakin omalla kohdallani ovat osoittautuneet erittäin mielenkiintoisiksi. Tiesin etukäteen, että työ Akatemiassa tulisi olemaan laajaa ja kattavaa, mutta täytyy kuitenkin todeta, että työn monipuolisuus yllätti positiivisesti!

Suomen Akatemiaan kannattaa ehdottomasti hakea harjoitteluun, sillä työskentely on mielenkiintoista, vaihtelevaa ja omaa ammattitaitoa kasvattavaa. Täällä työskentelee motivoituneita, kannustavia ja helposti lähestyttäviä rautaisia ammattilaisia. Työilmapiiri on loistava, joustava ja tukeva. Erityismaininta siitä, että harjoittelijat otetaan osaksi työyhteisöä heti harjoittelun alkaessa, joka on merkittävästi vaikuttanut omaan oppimiseeni ja kehittymiseeni sekä lisännyt työviihtyvyyttäni."

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?