Sofia Turkulainen

23.4.2024

AnnaTurkulainenLN.jpg

”Olen Sofia Turkulainen ja toimin Suomen Akatemian korkeakouluharjoittelijana strategisen tutkimuksen (ST) vastuualueella neljän kuukauden ajan. Opiskelen johtamista Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Kauppatieteiden lisäksi olen opiskellut taiteiden tutkimusta samaisessa opinahjossa.

Hain harjoitteluun Akatemiaan ST-vastuualueelle, sillä minua kiinnostaa työ julkisessa hallinnossa, ja tiedonjanoisena ihmisenä korkeatasoinen tutkimus sekä tieteen aseman vahvistaminen ovat minulle tärkeitä. Harjoittelun aikana olen päässyt osallistumaan strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) hankkeiden vaikuttavuuden seurantaan ja arviointiin, ohjelmatoimintaan sekä viestintään. Erilaiset paneelit ja STN-kokoukset ovat olleet itselleni kiinnostavia, sillä tarkastelen juuri tekeillä olevassa pro gradu -tutkielmassani sitä, minkälainen strateginen mentaliteetti ohjaa julkisen vallan tutkimusrahoitusta.

Yliopistoharjoittelijan näkökulmasta haluan nostaa esille konkreettisia toimia, jotka tekevät Akatemiasta erinomaisen harjoittelupaikan. Akatemialaiset ottavat uudet harjoittelijat avosylin vastaan ja tarjoavat tukea läpi harjoittelun. Työyhteisö on lämmin ja vastaanottavainen. Meillä on ollut viikoittaiset keskiviikkokahvit toimistolla vastuualueen kesken sekä tapaamisia töiden jälkeen harjoitteluporukalla. Harjoittelun perehdytys on ollut kattava. Työtehtäviin on saanut vaikuttaa itse oman mielenkiinnon pohjalta.

Liukuvat työajat ja osittainen etätyömahdollisuus on tarkoittanut sitä, että olen pystynyt suorittamaan harjoittelun osittain Turusta kotitoimistolta käsin. Akatemia sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä kauempaakin harjoitteluun hakevan näkökulmasta. Lisäksi Hakaniemessä sijaitsevat yhteistyötilat ovat viihtyisät ja varattavissa on myös omia työhuoneita. Nämä kaikki piirteet ovat muotoilleet harjoittelukokemuksesta positiivisen, ja ovat tärkeitä niin harjoittelijan jaksamisen kuin harjoittelusta saatavan oppimisen ja verkostoitumisen kannalta.”

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?