Mira Saastamoinen

31.5.2024

MiraSaastamoinenLN.jpg

"Heippa! Olen Saastamoisen Mira luonnontieteen ja tekniikan tutkimuksen vastuualueelta.

Koulutukseltani olen energia- ja ympäristötekniikan insinööri ja diplomityötä vaille DI. Tällä hetkellä opiskelen Lappeenrannan-Lahden teknillisessä LUT-yliopistossa pääaineenani kiertotalous ja sivuaineenani tuotantotalouden puolelta innovaatiojohtaminen. Akatemiassa olen toiminut tämän kevään ajan korkeakouluharjoittelijana luonnon ja tekniikan tutkimuksen vastuualueella.

Hain Akatemiaan korkeakouluharjoitteluun, sillä näin mahdollisuuden ympäröidä itseni asiantuntevilla ihmisillä, joiden avulla kasvaa ja kehittyä. Halusin myös päästä osaksi organisaatiota, joka vaikuttaa vastuullisesti suomalaiseen yhteiskuntaan sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa. Minulle tärkeää on myös se, että Akatemian arvot kohtaavat omieni kanssa.

Suomen Akatemiaan kannattaa hakea harjoitteluun, sillä täällä saa kattavan perehdytyksen ja laadukasta työnohjausta. Harjoittelun aikana pääsee tekemään monipuolisesti merkityksellisiä työtehtäviä. Tämän lisäksi saa laajat mahdollisuudet verkostoitua eri alojen asiantuntijoiden kanssa, josta on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa. Akatemia tarjoaa aitiopaikan päästä katsomaan, miten rohkeaa tiedettä tehdään Suomen ja maailman parhaaksi.

Kevät on tuonut säännöllisten rutiinien lisäksi mukanaan paljon vaihtelevia työtehtäviä. Olen päässyt mukaan paneelikauden erilaisiin työtehtäviin, tekemään tutkijatohtorien vaikuttavuuden tarkastelua, toteuttamaan kansainvälisen Chist-era 2024 -projektiseminaarin vaikuttavuusvideoita sekä huolehtimaan kansainvälisen tutkijaverkoston ja rahoittajien viihtyvyydestä samaisessa projektiseminaarissa. Lisäksi olen yhdessä harjoittelijakollegani Ilonan kanssa päässyt työstämään haastattelusarjaa, jossa vaikuttavat naistutkijat kertovat erilaisista urapoluistaan inspiroiden tulevaisuuden tutkijoita.

Akatemiassa odottaa kannustava työilmapiiri, jossa harjoittelijaa kohdellaan vertaisena ja tukea tarjotaan aina. Harjoittelijaan luotetaan ja vastuuta uskalletaan antaa. Sanonta ”aina saa kysyä” on kerrankin tuntunut siltä. Lisäksi on ollut mahtavaa päästä mukaan monenlaisiin tapahtumiin aina työvaliokunnan kokouksista vastuualueen virkistyspäivään.

Parasta ehdottomasti on kuitenkin ollut LT-vastuualueen rautainen tiimi sekä muut upeat ihmiset, joihin olen saanut kunnian tämän kevään aikana tutustua!"

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?