Julia Rauman

27.6.2024

JuliaRaumanLn.jpg

Moikka! Olen Julia Rauman, ja olen korkeakouluharjoittelussa Suomen Akatemiassa tutkimusympäristöjen vastuualueella. Oma opintotaustani on monen tieteenalan tilkkutäkki: pääaineeni on globaali kehitystutkimus, ja olen opiskellut yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmassa, jossa opintoihin ovat kuuluneet myös antropologia, poliittinen historia, talous- ja sosiaalihistoria. Lisäksi olen opiskellut maailmanpolitiikkaa, espanjaa ja arabiaa.

Hain harjoitteluun Akatemiaan, sillä olen aina ollut kiinnostunut monipuolisesti erilaisista aihepiireistä, ja tiede on lähellä sydäntäni. Koen vastuullisen ja laadukkaan tutkimuksen edistämisen merkitykselliseksi: tutkimus pystyy vastaamaan yhteiskunnallisiin haasteisiin, ja sen kautta voi vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin. Tavoitteeni oli myös saada työkokemusta valtionhallinnosta.

Harjoittelun aikana olen päässyt tekemään vaihtelevasti erilaisia tehtäviä. Laajojen kokonaisuuksien hallinnan ja tiivistämisen taidot ovat olleet hyödyksi, sillä yksi merkittävimmistä työtehtävistäni on ollut talvihaun paneelien puheenjohtajien muistioiden analysoiminen ja koostaminen.  Olen ilokseni päässyt sukeltamaan moniin tieteenaloihin työskennellessäni akatemiaohjelmien ja kansainvälisen yhteistyön parissa. Omaan opintoalaani liittyen taas olen päässyt osallistumaan kehitystutkimuksen akatemiaohjelman avajaisseminaarin järjestämiseen ja Maailma Kylässä -festivaaleille. Työtehtävät ovat olleet vaihtelevia ja monipuolisia, ja olen oppinut uutta esimerkiksi tiedon visualisoimisesta.

Harjoittelussa olen ollut myönteisesti yllättynyt siitä, miten monenlaisia asioita Suomen Akatemiassa tehdään. Harjoittelu on tarjonnut antoisan tutustumismahdollisuuden paitsi tutkimusrahoitukseen myös laajempaan tiedepoliittiseen kenttään. Akatemia on arvostettu organisaatio, joka voi avata ovia monenlaisiin paikkoihin. Olen saanut harjoittelussa tukea myös tulevaisuuden urapolkujeni pohtimiseen. Seuraavaksi suuntaan harjoitteluun Suomen Lähi-idän tiedeinstituuttiin, ja alan työstämään graduani. Kokemukseni perusteella sanoisin, että Suomen Akatemia kannattaa pitää mielessä mahdollista harjoittelupaikkaa miettiessään – opiskelualasta riippumatta!

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?